Csodasarok a törökkanizsai általános iskolában | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Csodasarok a törökkanizsai általános iskolában

Újra töretlenül népszerű volt a vajdasági gyerekek körében a Miénk a város! nevet viselő magyarországi program.

Az idei évben az 50 kiosztott, százezer forint értékű Csodasarokból 29 került a vajdasági iskolákba. Délelőtt többek között a törökkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában került kiosztásra az ajándékcsomag. A Miénk a város! nevet viselő internetes játékból Bicskei Viktória került ki egyik nyertesként, így az egyik ajándékcsomag Törökkanizsára kerülhetett. Viktóriának a négy héten át tartó játékban napi és a heti feladatokat kellett teljesítenie. Izgalommal mesélte, milyen feladatokat kapott. „Rajzolni kellett és kavicsokból képet készíteni.”
A törökkanizsai gyerekeket Momity Éva tanító segítette. „Nagyon szeretem felajánlani ezt a játékot a gyerekeknek, mert egy nagyon jó közösségfejlesztő játék. A gyerek az nem saját magáért játszik, hanem eleve a játék kezdete óta tudatában van azzal, hogy a közösségért játszik, tehát az egész osztályért. Tehát ha egy ajándékot kap, akkor nem magának kapja, hanem mindenkinek, megoszthatja a társaival.”

A százezer forint értékű ajándékcsomag értékes fejlesztő játékokat, gyermekkönyveket és társasjátékokat is tartalmaz. A törökkanizsai ünnepségen Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke nyújtotta át hivatalosan is a megnyert Csodasarkot. „Nagy öröm számunkra, hogy töretlen az érdeklődés a játék iránt itt Vajdaságban. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az 50 Csodasarokból 29 ide érkezik Vajdaságba. 11 község, 23 általános iskolája, illetve 3 iskoláskor előtti intézményébe. Valójában ennek a játéknak az a célja, hogy a gyermekeket, az óvodásokat, illetve a kisiskolásokat már ebben a korban arra ösztönözzük, hogy a kreativitásukkal, tehetségükkel, kitartásukkal nagyon sokat tehetnek a közösségükért, iskolájukért.”
A 2019-es évben hetedik alkalommal hirdette meg a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a külhoni 6–10 év közötti óvodás és kisiskolás gyermekek számára a Miénk a város! programot.

Forrás: Pannon RTV