„Чудесни кутак” у основној школи у Новом Кнежевцу | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content
  • Трг жртава фашизма 9, 24000 Суботица
  • office@mnt.org.rs
  • +381 (24) 524 534

You are here

„Чудесни кутак” у основној школи у Новом Кнежевцу

Мађарски програм "Град је наш!" поново је био веома популаран међу војвођанском децом.

Ове године је 29 од 50 "Чудесних кутака", у вредности 100.000 форинти, отишло у војвођанске школе. Ујутро је поклон пакет подељен између осталих и Основној школи Јован Јовановиц́ Змаја у Новом Кнежевцу. Викториа Бичкеи  је један од победника онлине игре "Град је наш!", тако да је један поклон пакет  отишао у Нови Кнежевац. У игри која је трајала четири недеље,  Викторија је морала да испуњава дневне и недељне задатке. Узбуђено нам је причала о задацима које је добила. "Морала сам да цртам и да правим слику од каменчића."

Деци из Новог Кнежевца помогла је учитељица Ева Момић. „Заиста волим да понудим ову игру деци јер је то веома добра игра за развој заједнице. Дете не игра за себе, вец́ је од почетка игре свесно да игра за заједницу, дакле за цео разред. Дакле, ако добије поклон, не добија га за себе него за свакога, може га поделити са другима."

Поклон пакет, вредан сто хиљада форинти садржи вредне развојне игре, дечије књиге и друштвене игре. "Чудесни кутак" је на свечаности и Новом Кнежевцу деци свечано уручила Анико Јерас, председница Извршног одбора МНС-а. „Велико нам је задовољство што имамо непрекидно интересовање за игру овде у Војводини. То најбоље доказујечињеница да 29 од 50 "Чудесних куткова" долази овде у Војводину. У 23 основне школе и 3 предшколске установе, у 11 општина. Сврха ове игре је заправо да подстакне децу, предшколску децу и ученике нижих разреда да већ у овом узрасту са својом креативношћу, талентом и истрајношћу, могу да учине много за своју заједницу и школу."

Државни секретаријат Владе Мађарске за националну политику је у 2019.години по седми пут објавио програм "Град је наш!" за децу узраста од 6 до 10 година.

Извор: Pannon RTV