Hírek | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Hírek

Látogatható a szabadkai Zsinagóga

Vasárnap Szabadkán Bunford Tivadar, a Zsinagóga Alapítvány igazgatóbizottságának elnöke, és Szabados Róbert, a Szerbiai Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke jelképesen kitárta a szabadkai Zsinagóga bejárati ajtaját, ezzel pedig hivatalosan is megnyílt a nemrég felújított épület a látogatók előt

január 21. Tovább
Megnyitották a szabadkai Zsinagógát a látogatók előtt

Szabadka egyik legszebb épülete a hétfői napok kivételével szinte mindennap nyitva lesz a nézelődők előtt. A zsinagóga keddtől péntekig 10 és 18, hétvégente pedig 10 és 14 óra között látogatható.

január 20. Tovább
Vasárnap megnyitja kapuit a Zsinagóga

A magyar kormány támogatásával megújul az épület orgonája is

január 18. Tovább
Január 20-tól látogatható a szabadkai Zsinagóga

Vasárnap 10 órától látogatható a szabadkai Zsinagóga. Ez azt jelenti, hogy bárki betekintést nyerhet Szabadka egyik legszebb épületébe. A hétfői napok kivételével szinte minden nap nyitva lesz.

január 18. Tovább
Év eleji munkamegbeszélés

A törvényes keretből fakadó kötelezettségekkel és az együttműködési lehetőségekkel ismerkedtek meg a nemzeti tanácsok Újvidéken

január 17. Tovább
Kettővel több nemzeti tanács működik Vajdaságban

Az új nemzeti tanácsok képviselőit fogadta Nyilas Mihály tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkár. Az együttműködésről, a további támogatásokról és tervekről volt szó.

január 17. Tovább
Városi járaton, kísérővel
Szabadkán tegnap óta az iskolabusz helyett havi bérlettel utaznak a kisdiákok – A peremvárosi iskolabusz marad
 
január 16. Tovább
Egyetemi felvételi felkészítő

Ingyenes egyetemi felvételi előkészítő tanfolyamot szervez a Magyar Nemzeti Tanács. A tanulók 14 tantárgy közül választhatnak. Az előadások célja, hogy az érettségizőket minél jobban felkészítse a szerbiai egyetemek felvételi vizsgáira.

január 15. Tovább
Teret hódít az interaktív tábla

Pedagógus-továbbképzés Muzslyán 

január 12. Tovább
Téli Egyetem az MNT és az MTTK szervezésében

Harmincöt bánáti pedagógus vett részt a Magyar Nemzeti Tanács és a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Téli Egyetemének akkreditált képzésén, amelynek a mai színhelye Muzslya volt.

január 11. Tovább