Hírek | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Hírek

Nagy lendülettel folyik a munka

Az oktatásügyi minisztérium pénteken délután közzétette a tankönyvek katalógusát, amely 181 magyar nyelvű kiadványt tartalmaz. Már javában készülnek a magyar nyelvű tankönyvek. A részletekről Petkovics Márta, a Magyar Nemzeti Tanács tankönyvekkel megbízott tagja nyilatkozott lapunknak.

május 25. Tovább
Virtuális oktatásból kitűnő

A jövő héten véget ér a távoktatás és ezzel együtt a televíziós órák is. A diákok egy része hátradőlhet. Azok, akik nem elégedettek az év végi osztályzataikkal, júniusban lehetőségük lesz a javításra.

május 23. Tovább
Segítség az iskolakezdéshez

Az idén a koronavírus-járvány miatt tolódik a leendő elsősök iratkozása. Emiatt még nincsenek adatok arról, hogy pontosan hány magyar elsősre számíthatnak a vajdasági általános iskolák. Tavaly szeptemberben csaknem 1360 magyar ajkú diák ült be az iskolapadokba.

május 21. Tovább
Támogatások a kultúrától a civil szféráig

A Magyar Nemzeti Tanács a jövő héten teszi közzé a pályázatok eredményeit

május 11. Tovább
Sokan nézik a televíziós órákat

De Negri Ibolya: Összesen tizenegy hétig tart a távoktatás

május 7. Tovább
A belgrádi székhelyű Társadalomtudományi Intézet kérdőíves felmérése

A Magyar Nemzeti Tanács az elmúlt időszakban többször is, több projektben is együttműködött a belgrádi székhelyű Társadalomtudományi Intézet nevű civil szervezettel, amely ezúttal 2020.

április 30. Tovább
Hogyan szervezi az online tanítást?

Szabó Erika (óvónő): – Először is meghatározom a témát az elkövetkező hétre, utána kidolgozom – az interneten vagy fejből vers-, mese-, zeneanyagot választok. Mindezek mellett játék-mozgás anyagot állítok össze.

április 22. Tovább
Ünnepi ajánló: Radnóti nyomában

„Huszonöt nap, három ország, nyolcszázötven kilométer. Az erőltetett menet Bortól Abdáig. Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi tanár, versvándor Radnóti Miklós születésének 110. és halálának 75.

április 9. Tovább
Kegyelemteljes, áldott húsvéti ünnepeket!

Isten ajándékának csodálatos ünnepére készülünk, amely lélekben mindazokat összeköti, akik a feltámadt Krisztus örömében és küldetésének kiteljesedésében osztoznak.

április 9. Tovább
Bővülnek a középiskolásoknak szóló órák

A járványügyi helyzetre való tekintettel az iskolák bezárták kapuikat, helyettük az oktatás helyét az otthonok vették át. Egy ilyen kihívásokkal teli időszakban, új helyzetben kellett megszervezni a tanítást távoktatás formájában.

április 4. Tovább

Oldalak