Predato 80 bebi-poklon paketa u Senti | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

You are here

Predato 80 bebi-poklon paketa u Senti

Mađarski državni sekretar uručio bebi-poklon pakete za 80 porodica iz Sente i okoline.
U svečanoj sali gradske kuće u Senti mađarski državni sekretar zadužen za nacionalnu politiku Janoš Arpad Potapi predao je bebi-poklon pakete za 80 porodica iz grada i okoline. Paketi sadrže artikle za negu dece. Među onima koji su dobili ovakav paket bila je i Tinde Terkelj koja je rodila bebu prošle godine. Ona smatra da je paket koristan, kaže da sadrži lepo ćebence, češalj, čistač nosa, kašičicu, te da mu se jako obradovala.


Među prisutnima su bili i Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, Jene Hajnal, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta, te predstavnici lokalne samouprave Sente. Član gradskog veća Atila Perpauer je izjavio da je podela paketa sada po drugi put organizovana u Vojvodini, te da su mlade porodice stigle ne samo iz ove opštine, već i drugih.


Mađarski državni sekretar Janoš Arpad Potapi je kazao da su pripremili 6.600 bebi-paketa za ceo Karpatski basen te da su velik deo već podelili. „U prvom redu smo potražili roditelje i decu rođenu 2017-2018 godine sa ovom mogućnošću. Dobili su je oni koji su tražili pomoć za majke. Nakon 25. marta drugi puta predajemo ove pakete na svečan način” – rekao je Janoš Arpad Potapi te je dodao da se u zavisnosti od regije vrednost paketa kreće od 15 do 20 hiljada forinti (50-65 evra). Od materijalne vrednosti je mnogo važnije da podrška podstakne mlade prekogranične Mađare na rađanje.

Izvor: Pannon RTV