Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja | Skip to main content

Vesti

Jubilej kulturno-umetničkog društva u Stanišiću

Mađarsko kulturno-umetničko društvo Adi Endre u Stanišiću proslavilo 80 godina postojanja.

Tradicionalni "Eržebet bal" organizovan je u znaku jubileja. Organizatori su povodom godišnjice društva priredili svečani program, u okviru kojeg su se prisetili Endrea Adija.

Novembar 18. Dalje
U Beogradu se razgovaralo o pitanjima koja se tiču nacionalnih manjina

Prvi put nakon prošlogodišnjih izbora za nacionalne savete, predsednici saveta razgovarali sa nadležnim ministrom Brankom Ružićem.

Novembar 15. Dalje
MNS zasedanje: obrazovanje u fokusu

Između ostalog, odobrena je odluka o otvaranju razreda sa malim brojem učenika, ali je raspravljeno i o problemu oko novih udžbenika na mađarskom jeziku.

Velika većina najnovijih udžbenika za šesti razred stiže za nekoliko dana – čulo se na sednici.

Novembar 11. Dalje
Obuka za vaspitače u Vojvodini

U organizaciji Mađarskog nacionalnog saveta tokom tri vikenda u osnovnoj školi „Petefi Šandor" u Senti biće održana dodatna obuka za vaspitače u Vojvodini.

Novembar 9. Dalje
75 godina u žalosti i nadi – pomen u Čurugu

Danas je obeleženo sećanje na nedužne žrtve iz 1944-45, ispred spomenika “Razapeti Isus” u Čurugu, pod nazivom “75 godina u žalosti i nadi”.

Oktobar 27. Dalje
Reč predsednika

Dragi posetioci!

Pozdravljam Vas na zvaničnoj veb-prezentaciji Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, koji predstavlja neposredno izabranu samoupravu Mađara u Srbiji, čelno telo kulturne autonomije, posredstvom kojeg mađarska nacionalna zajednica u Srbiji ostvaruje svoje kolektivno manjinsko pravo na samoupravu u oblastima kulture, obrazovanja, javnog informisanja i službene upotrebe jezika i pisma, koji preduzima korake da – bez obzira na istorijske tokove – mađarska zajednica u Vojvodini pronađe sebe, pronađe svoj dom.

DALJE