Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja | Skip to main content

Vesti

Anamarija Viček: U protekle dve nedelje smo uspeli da se potpunosti prebacimo na nastavu na daljinu

Možemo biti ponosni na naše dobro pripremljene nastavnike, na prilagodljive đake i na mađarsku nastavu na daljinu u Vojvodini, istakla je državna sekretarka za obrazovanje, Anamarija Viček.

Mart 31. Dalje
Embedded thumbnail for Nastava na daljinu na mađarskom jeziku – informacije, raspored časova
Nastava na daljinu na mađarskom jeziku – informacije, raspored časova

Od danas je na TV Panon započela nastava na daljinu za osnovce nižih razreda i srednjoškolce.

Mart 23. Dalje
Gledaj nas i uči sa nama!

Na programu Panon televizije počela je nastava na daljinu na mađarskom jeziku.

Mart 19. Dalje
Nastava na daljinu na mađarskom jeziku na Panon televiziji

U sredu će u Vojvodini početi nastava na daljinu na mađarskom, zajednički projekat Panon RTV-a i Mađarskog nacionalnog saveta. Nastava na daljinu na srpskom jeziku na kanalu RTS-a počela je već danas.

Mart 18. Dalje
Komemorativni skup povodom 15.marta u Novom Itebeju

Ovogodišnja komemoracija povodom 15. marta u banatskom Novom Itebeju, nakon tri decenije, nije se odvijala na uobičajen način.

Zbog opasnosti od zaraze, bogosluženje nije održano. Okupljeni su komemoraciju održali kod spomenika "Košut Lajoša", ispred Reformatske crkve.

Mart 15. Dalje
Reč predsednika

Dragi posetioci!

Pozdravljam Vas na zvaničnoj veb-prezentaciji Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, koji predstavlja neposredno izabranu samoupravu Mađara u Srbiji, čelno telo kulturne autonomije, posredstvom kojeg mađarska nacionalna zajednica u Srbiji ostvaruje svoje kolektivno manjinsko pravo na samoupravu u oblastima kulture, obrazovanja, javnog informisanja i službene upotrebe jezika i pisma, koji preduzima korake da – bez obzira na istorijske tokove – mađarska zajednica u Vojvodini pronađe sebe, pronađe svoj dom.

DALJE