Pénzvilág – Segédtankönyv középiskolásoknak | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Pénzvilág – Segédtankönyv középiskolásoknak

A könyv elsősorban pénzforgalmi, kereskedelmi, illetve idegenforgalmi szakirányokon tanuló harmadikos és negyedik osztályosoknak készült, de haszonnal forgathatják az egyetemisták, vállalkozók is.

Bemutatták a Pénzvilág című segédtankönyvet a szabadkai Bosa Milićević Közgazdasági Középiskolában. Az MNT támogatásával készült kiadvány a legújabb kutatási eredményeket, módszereket valamint a közgazdaságtan friss vívmányait is tartalmazza. Elsősorban harmadikos és negyedik osztályosoknak készült, de haszonnal forgathatják az egyetemisták, sőt akár kezdő- vagy tapasztalt vállalkozók is.

A Pénzvilág című kötet elsősorban az elméletre helyezi a hangsúlyt, ugyanakkor a gyakorlatban is használható. Igazodik a tantervhez, a források között szaklapok, tanári és szerzői jegyzetek is voltak. Gulyás Oldal Natália, tanuló, Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola, Szabadka: „Ez nagyban segít, hogy fel tudjunk készülni az egyetemi éveinkre, ahol valószínűleg nem csak diktált anyagokból fogunk tanulni, hanem könyveket kell majd lerövidítenünk, ezekből pedig jegyzeteket készíteni. Ez nagyban segít.”


Egy közgazdaságtannal foglalkozó könyv megírása sohasem fejeződhet be, hiszen ez az a terület, ami folyamatosan fejlődik - jelentette ki a könyv társszerzője, Loboda Szonya: „Nagyon kevés a magyar nyelvű tankönyv, ezért a tanórák nagy részét diktálással töltjük, vagy pedig fénymásolatokat osztogatunk, ami 2019-ben nem túl hatékony. Mindenképpen újításnak számít, és a diákok megtanulnak könyvből tanulni.”


A könyv másik társszerzője Lazić Éva szaktanár, recenzense pedig Tóth Kornél, a Zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola igazgatója volt. Tóth Kornél, a kötet recenzense: „Olyan könyvet tarthatunk a kezünkben, amely csakugyan a 21. századnak megfelelő tudást tud biztosítani a diákoknak.”


A Magyar Nemzeti Tanács támogatásával születhetett meg ez a hiánypótló kiadvány, amelyre már csak azért is óriási az igény, mivel ezek a legnépszerűbb szakirányok a fiatalok körében - mondta Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke: „Elmondhatjuk, hogy ez most már a hatodik segédtankönyv, amely megjelenik az MNT gondozásában, hiszen a tanév kezdetén, szeptemberben a Szabadkai Zeneiskolának biztosítottunk négy segédtankönyvet, október folyamán a szerb mint nem anyanyelv oktatására biztosítottunk minden elsős középiskolásnak egy segédtankönyvet.”


A Pénzvilágot ünnepélyesen nyújtották át a szabadkai Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola, a Zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Középiskola, a topolyai Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Iskola, illetve az Óbecsei Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola diákjainak és vezetőinek.

Forrás: Pannon RTV