Nem csak a gyereknek ajándék | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Nem csak a gyereknek ajándék

Nagybecskereken és Muzslyán is megkapták a gyerekek az iskolatáskákat.

A nagybecskereki Kolibri óvoda magyar nyelvű csoportjában egy kisfiú vehette át az ajándékot, ő búcsúzik a társaitól, és ősztől már iskolába indul. A meglepetést nagy örömmel fogadta, és mint fogalmazott, mintha tudták volna, hogy ő szereti a focit, mert az ajándékként kapott iskolatáskán is labdák láthatók.

A nagybecskereki Sava Kovačević helyi közösség területén működő Tücsök óvodában a magyar gyermekeket felölelő csoportból hárman indulnak iskolába, két kislány és egy kisfiú. Nekik is igazi meglepetés volt a tegnapi nap, hiszen rá sem gondoltak, hogy egy-egy szép, modern iskolatáskát kapnak. A náluknál fiatalabbak is megcsodálták a könnyen nyíló, és szinte magától záródó táskákat.

A muzslyai Hófehérke óvoda végzős növendékei körében is nagy volt az izgalom, amikor Molnár Attila, a Magyar Nemzeti Tanács tagja óriási dobozokkal lépett be az óvodai helységükbe. A gyerekek annyira el voltak ragadtatva amikor megkapták az iskolatáskákat, hogy egyesek közülük már le sem akarták venni a hátukról, olyan jónak találták. A csoportba összesen öt kislány és nyolc kisfiú jár, ők még a jövő hét végéig lesznek az óvoda növendékei.

A szülők is nagy megelégedéssel nézték a csemetéik örömét, hiszen akkora zsibongás, nevetgélés tört ki, hogy a nevelők hiába csitítgatták őket. A szülők megjegyezték, hogy ezek az ajándékok megkönnyítik az iskolába indulás előkészületeit, a kiadások nagyok, egy iskolatáska is például jelentős összegbe kerül, és még egyszer megköszönték az adományt.

Molnár Attila ugyanakkor arról is értesítette a szülőket, hogy most az iskolatáskák kiosztásában csak partneri szerepet töltött be az MNT, ugyanis az ajándékokat a budapesti Rákóczi Szövetség hozta, szeptember elején azonban újabb ajándékokat kapnak a gyerekek, az MNT beiskolázási csomagját. Ebben a csomagban már taneszközök is lesznek. A tanév kezdetén a Rákóczi Szövetség ösztöndíjának átadására is sor kerül majd.

Forrás: Magyar Szó, 2019. június 7. 6.