Sajtóközlemény | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

Sajtóközlemény

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke június folyamán több alkalommal egyeztetett a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium tanári karának több tagjával a vajdasági magyar közösség számára kiemelt jelentőségű oktatási intézmény vezetőjének személyi megoldásáról.

Hajnal Jenő a jövőben nyitott, elsősorban szakmai alapon történő, az ott tanuló gyerekek érdekeit figyelembe vevő együttműködésre készülve leszögezte: az igazgatói pályázat vonatkozásában az igazgató személyének eldöntése teljes mértékben a tanári kartól és az iskolaszéktől függ azzal, hogy az elmúlt másfél év szakmai és emberi tapasztalatait levonva és a Magyar Nemzeti Tanács testületeinek májusi döntéseit figyelembe véve a tanács elnökeként Varga Anikót továbbra sem tudja támogatni, aki viszont továbbra is munkaviszonyban maradt az oktatási intézményben, tehát nem vált munkanélkülivé.  

A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban az igazgató személyére kiírt pályázat 2016. június 22-e és 30-a között volt nyitva, a személyi javaslat a pedagógusi kar és az iskolaszék döntését követően kerül a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottsága, majd pedig a tanács elé. 

A Magyar Nemzeti Tanács sajtószolgálata