МНС позива и родитеље средњошколаца на промоцију високог образовања | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content
  • Трг жртава фашизма 9, 24000 Суботица
  • office@mnt.org.rs
  • +381 (24) 524 534

You are here

МНС позива и родитеље средњошколаца на промоцију високог образовања

У серији разговора о високом образовању први сусрет са родитељима Мађарски национални савет одржао је у Сенти.
Серија разговора организована је по осми пут, а ученици трећих разреда и њихови родитељи могли су да се упознају са могућностима даљег школовања у земљи, доступним стипендијама, као и животу у новосадском Студентском дому „Европа". Циљ састанка са родитељима је да, осим ученика трећих разреда, и они буду информисани о могућностима наставка школовања као и програму стипендија.

Представницима Мађарског националног савета по четврти пут придружили су се и представници Студентског дома „Европа” како би младе упознали са животом у дому и његовим могућностима. Жужана Дањи, водећа педагошкиња, Студентски дом „Европа” каже: „Много значи што информишемо ученике трећих разреда, јер могу да планирају у четвртом разреду, односно онда када већ положе пријемни за упис на факултет".

Анико Јерас, председница Извршног одбора МНС-а истакла је да ћеод 1. до 22. априла заједно са представницима Студентског дома „Европа" посетити 35 средњих школа. „Средином маја поједини биће већ доступни поједини наши програми, јер ћемо организовати научно путовање ка два највећа факултетска града, Новом Саду и Суботици.  Током лета за ученике трећих разреда организујемо припремни програм из српског језика. Када ови средњошколци буду у четвртом разреду, обезбедићемо им информативне свеске са подацима о факултетима, смеровима који им стоје на располагању за студирање у земљи. Као ученици четвртих разред, као они који су пред матуром, могу да се укључе у програм за припреме који ће отпочети у јануару”.

На скупу су учествовали ученици и родитељи из Медицинске школе, Економско-трговачке средње школе, као и сенћанске Гимназије.

У Гимназији са домом ученика за талантоване ученике „Бољаи” у петак ће бити одржан родитељски састанак.

Извор: Pannon RTV