Млади уклонили фарбу са табли са називима места на улазу у насеља | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content
  • Трг жртава фашизма 9, 24000 Суботица
  • office@mnt.org.rs
  • +381 (24) 524 534

You are here

Млади уклонили фарбу са табли са називима места на улазу у насеља

Млади су се организовали и заједно обрисали поново префарбане табле са називима места на улазу у насеља Светозар Милетић, Алекса Шантић, Станишић и Кљајићево у западној Бачкој.

Протекле седмице непознати починиоци префарбали су мађарске називе насеља на таблама у општини Сомбор.

У понедељак пре подне више није ни било трага од вандализма, јер је петоро добрих младих људи уклонило фарбу. То су учинили  у насељима Алекса Шантић, Светозар Милетић, Станишић и Кљајићево.

Након што је Алберт Менђан објавио видео, млади су одлучили да му се придруже, и заједно поправе вандализоване и префарбане табле са називима места. Као представник Омладинског форума СВМ-а Алберт и његови другари у понедељак су и спровели акцију.

„Хвала богу, успели смо да их обришемо, али није био мали посао. Као што се и види на мојим рукама, на којима је остала боја" каже Алберт Менђан."

Силард Јанковић, члан Градског већа Сомбора задужен за питања мањина и верских заједница каже да ово није био први такав случај у западној Бачкој: „Верујем да на свим нивоима треба обавестити оне који су надлежни. Почевши од комуналних радника, којима ће поново бити задатак да то доведу у ред, као и очигледно и органима унутрашњих послова, како би им се ставило до знања да треба да учине нешто по овом питању."

Силард Јанковић додаје да је могуће дугорочно решење постављање камера поред пута, уз чију помоћ би идентификовали починиоце. Прошле године сличан догађај се десио у западној Бачкој, али надлежни ни тада нису успели да пронађу починиоце.

Извор: Pannon RTV