Mladi uklonili farbu sa tabli sa nazivima mesta na ulazu u naselja | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

You are here

Mladi uklonili farbu sa tabli sa nazivima mesta na ulazu u naselja

Mladi su se organizovali i zajedno obrisali ponovo prefarbane table sa nazivima mesta na ulazu u naselja Svetozar Miletić, Aleksa Šantić, Stanišić i Kljajićevo u zapadnoj Bačkoj.

Protekle sedmice nepoznati počinioci prefarbali su mađarske nazive naselja na tablama u opštini Sombor.

U ponedeljak pre podne više nije ni bilo traga od vandalizma, jer je petoro dobrih mladih ljudi uklonilo farbu. To su učinili  u naseljima Aleksa Šantić, Svetozar Miletić, Stanišić i Kljajićevo.

Nakon što je Albert Menđan objavio video, mladi su odlučili da mu se pridruže, i zajedno poprave vandalizovane i prefarbane table sa nazivima mesta. Kao predstavnik Omladinskog foruma SVM-a Albert i njegovi drugari u ponedeljak su i sproveli akciju.

„Hvala bogu, uspeli smo da ih obrišemo, ali nije bio mali posao. Kao što se i vidi na mojim rukama, na kojima je ostala boja" kaže Albert Menđan.

Silard Janković, član Gradskog veća Sombora zadužen za pitanja manjina i verskih zajednica kaže da ovo nije bio prvi takav slučaj u zapadnoj Bačkoj: „Verujem da na svim nivoima treba obavestiti one koji su nadležni. Počevši od komunalnih radnika, kojima će ponovo biti zadatak da to dovedu u red, kao i očigledno i organima unutrašnjih poslova, kako bi im se stavilo do znanja da treba da učine nešto po ovom pitanju."

Silard Janković dodaje da je moguće dugoročno rešenje postavljanje kamera pored puta, uz čiju pomoć bi identifikovali počinioce. Prošle godine sličan događaj se desio u zapadnoj Bačkoj, ali nadležni ni tada nisu uspeli da pronađu počinioce.

Izvor: Pannon RTV