Skip to main content

Трг фашизма 9., 24000 Суботица

+381 (24) 524 534 

office@mnt.org.rs

Контакт

2024.09.02.
Készülnek a beiskolázási tanszercsomagok
A Magyar Nemzeti Tanács délvidéki tanévnyitó ünnepségére szeptember 2-án került sor a bácskossuthfalvai Idős Kovács Gyula Általános Iskolában, ahol az elsősök beiskolázási tanszercsomagot és iskolatáskát kaptak. 

A központi tanévnyitó ünnepségen kívül a tanszercsomagokat és az iskolatáskákat a Magyar Nemzeti Tanács augusztus 28-a és szeptember 2-a között minden magyar tagozaton tanuló első osztályos tanulónak is eljuttatja. Az összesen 8 ezer dinár értékű tanszercsomag olyan felszerelést tartalmaz, amelyre az elsősöknek szüksége van az iskolakezdéshez. 

Az általános iskoláktól beérkezett adatok alapján a vajdasági iskolák 1313 magyar elsősre számítanak a 2024–2025-ös tanévben.

Az ünnepségen dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára, dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke köszöntötte a jelen levő diákokat, szüleiket és hozzátartozókat. 

Az eseményen többek között tiszteletét tette Pirityiné Szabó Judit, Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkárságának főosztályvezetője, Rigó Pál Zsófia, az MNT alelnöke és Sárközi István, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke is. 

A program Magyarország Kormánya és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásával, továbbá a Bethlen Gábor Alap közreműködésével, a budapesti székhelyű Rákóczi Szövetség segítségével valósult meg. 

A Magyar Nemzeti Tanács sajtószolgálata