Temerinbe is megérkeztek a babacsomagok | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Temerinbe is megérkeztek a babacsomagok

Mintegy 80 családnak adták át az anyaországi Emberi Erőforrások Minisztériuma ajándék- és a Nemzetpolitikai Államtitkárság babacsomagjait Temerinben.
A temerini Kurcinák Mónika és férje három gyermeket nevel: „Nem néztünk bele, de ha könyvek vannak benne, akkor biztos jó helyre kerültek, mert a nagyobbik, ő most elsőt fejez, már nagyon szeret olvasni is, a kicsik meg hallgatni is, úgyhogy biztos, hogy ki fogjuk használni a könyveket.”


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ajándékcsomagjait először osztják ki Vajdaságban. Fekete Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára: „Az Egri Csillagoknak, a Pál utcai fiúknak vagy a János vitéznek ott kell lenni minden magyar család könyvespolcán. Magyarul, magyarnak, magyar gondolkodással és a magyar nyelv tiszteletére nevelni a gyermekeinket nagy felelősség, osztozunk ebben a felelősségben a családokkal.”


A családok a Nemzetpolitikai Államtitkárság babacsomagját is átvették. Hajnal Jenő, elnök, MNT: „Nekünk, a Nemzeti Tanácsnak pedig, mint közreműködőnek, az a megtisztelő feladat jutott, hogy megszervezzük ezeket az ajándékátadási alkalmakat, és hogy együtt, közösen örüljünk szülővel, helyi szervezővel annak, hogy ennyien vagyunk, ilyen sokan vagyunk, és ezek a gyerekek egy jövőt tudnak építeni a számunkra.”


A 80 család Temerinből és a környező településekről érkezett.

Forrás: Pannon RTV