У квалификацији за 13.Фестивал звезда струке 26 ученика у Бачкој Тополи | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content
  • Трг жртава фашизма 9, 24000 Суботица
  • office@mnt.org.rs
  • +381 (24) 524 534

You are here

У квалификацији за 13.Фестивал звезда струке 26 ученика у Бачкој Тополи

Техничари механотронике, зидари, вариоци и техничари информатике приказали су своје теоријско знање.

На такмичењу су учествовали средњошколци из Зрењанина, Суботице, Темерина као и Бачке Тополе. Решавање теста није био лак задатак – каже Данијел Хорват. Ученик трећег разреда Средње школе „Лукијан Мушицки" из Темерина оцењује: „У почетку су били лаки, касније све тежи. Могу рећи да су били средње тешки."

Адриан Комароми, ученик завршног разреда зрењанинске Електротехничке и грађевинске школе „Никола Тесла" добро се припремао за надметање, јер жели да стигне до финала у Будимпешти. „Задатке смо добили на е-маил од нашег професора Беле Јухаса и тако смо вежбали" каже нашој екипи.

Фестивал звезда струке (Сзакма сзтар) покренут је 2007. године, а од 2017. године на њему могу да учествују и ђаци изван Мађарске који уче на мађарском језику. Организатор квалификација у Војводини је Мађарски национални савет. Ибоља Де Негри, чланица Извршног већа МНС-а каже: „Фестивал звезда струке за своје циљеве истиче популаризацију струке, као и стручно оспособљаање у складу са потребама привреде и њеним изазовима. Такође и откривање и пружање подршке  талентованим ученицима стручних занимања."

Најуспешнији ученици одлазе на финале у Будимпешти које ће бити организовано између 20. и 22. априла.

Извор: Pannon RTV