Könyveket kaptak az újvidéki óvodások | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Könyveket kaptak az újvidéki óvodások

ÚJVIDÉK - 2020 szeptemberétől várhatóan 35 elsős indul magyar osztályba Újvidéken. A Rákóczi Szövetség óvodai programja keretében, a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével szerdán ajándékkönyvet kaptak azok az óvodások, akik magyar nyelvű iskolaelőkészítő csoportba járnak.

A Rákóczi Szövetség 2013 óta évente kétszer támogatja a magyar iskolákba iratkozó gyerekeket. Első alkalommal a leendő elsősök ajándékkönyvet kapnak, ezt követően szeptemberben egy 10.000 forintos egyszeri ösztöndíjban részesülnek. Tavaly óta ez a támogatás iskolatáskával is bővült, amelyet minden magyar osztályba iratkozó elsős megkap.

A Rákóczi Szövetség 2017 óta a legkisebbekre is kiterjesztette támogatását, hiszen az újszülöttek megkapják az Első könyvem című ajándékot. A magyar oktatásért projektum 2009 óta szervez olyan programokat, amelyekkel a szülőknek azt szeretnék bemutatni, hogy érdemes a magyar oktatást választani – hangsúlyozta Vicsek Annamária, a projektum vezetője.

Vicsek Annamária, az újvidéki magyar oktatásért projekt vezetője: Az, ami a legfontosabb lépésünk most, amin akkor is dolgoztunk, és amin most is dolgozunk, az a magyar bölcsődei csoport, hiszen 2010-ben a Sava Kovačevićban sikerült megnyitni, most pedig azon fáradozunk, hogy a telepi Dunavirág Óvodában, illetve a tiszakálmánfalvi bölcsődében is meglegyen a csoport. Erre ráépül a bölcsődés korosztállyal való ringatós foglalkozás, illetve minden olyan program, amit a Petőfi Sándor MMK-ban szervezünk.

Az MNT emellett iskolakezdő csomaggal, magyar napközivel és tanulmányi kirándulásokkal is hozzájárul a magyar tannyelvű oktatás támogatásához – emelte ki Erdődi Edvina, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke.

Forrás: Vajdasági RTV