A felsőoktatási tájékoztató körút zentai állomása | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

A felsőoktatási tájékoztató körút zentai állomása

ZENTA - December elején ismét kezdetét vette a Magyar Nemzeti Tanács és a Vajdasági Magyar Diákszövetség felsőoktatási tájékoztató körútja. A képviselők pénteken délelőtt a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumban tartották meg előadásukat.

A diákok között van, aki itthon és van, aki külföldön szeretné folytatni a felsőoktatási tanulmányait.

PARÓCZI ORSOLYA VÉGZŐS DIÁK, BOLYAI TEHETSÉGGONDOZÓ GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM

ZENTA: Természetesen szeretnék továbbtanulni, matematika szakon. Pillanatnyi terveim szerint Pestre szeretnék menni az ELTE matematika szakára, de lehetséges opcióként az Újvidéki Egyetem Természettudományi-matematikai kara is felmerült bennem.

A Magyar Nemzeti Tanács és a Vajdasági Magyar Diákszövetség képviselői az itthoni továbbtanulás lehetőségeit és előnyeit ismertették a végzősökkel.

ROBOTKA SAROLTA OKTATÁSI FŐKOORDINÁTOR, VAJDASÁGI MAGYAR DIÁKSZÖVETSÉG: A prezentáció tartalmazza a Vajdaságban található felsőoktatási intézmények, és azok ellátóintézményeinek a bemutatását, illetve, hogy a diákok hogyan tudnak magyarként itthon boldogulni. Valamint szó volt még az ösztöndíj-lehetőségekről, a kollégiumi és az elszállásolási lehetőségekről, a szakválasztásról, a pontszámítási rendszerről, kicsit bővebben az Európa kollégiumról, és a Magyar Nemzeti Tanács ösztöndíjáról.

PERPAUER ATTILA TAG, MAGYAR NEMZETI TANÁCS: Úgy gondolom, hogy ezzel a tájékoztatási körúttal is lehetőséget adunk a fiataloknak, hogy mélységeiben is tudjanak tájékozódni a felsőoktatási továbbtanulásról, és bízunk abban, hogy minél több fiatal dönt majd az itthon tanulás és az itthon maradás mellett, hiszen szükség van arra, hogy értelmiséget képezzünk a vajdasági magyarság számára.

Az előadás végén a diákok kézhez kapták a felsőoktatási tájékoztató füzetet is, amelyben részletes leírást találhatnak az őket érdeklő egyetemekről és lehetőségekről.

Forrás: Vajdasági RTV