Így Tedd Rá - Hagyományos értékek, modern pedagógia | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content
  • Трг жртава фашизма 9, 24000 Суботица
  • office@mnt.org.rs
  • +381 (24) 524 534

You are here

Így Tedd Rá - Hagyományos értékek, modern pedagógia

Így Tedd Rá címmel tartanak két napos szakmai továbbképzést osztálytanítóknak Szabadkán. A képzésen 21 általános iskolából mintegy 50 résztvevő érkezett.

A képzés a népi játékok és tanácos mozgás megelapozásának új szemléletű, korszerű pedagógiai alapokra épülő, hagyományos értékeket továbbadó élményét nyújtja. Ezen megközelítés valódi, Kodály Zoltán pedagógiai elvével, a hagyományos kultúra értékeivel és korszerű pedagógiai megközelítéssel valósul meg. Legfőbb eszköze a kreatív élménypedagógia, mely új utat ad mind a pedagógusoknak, mind a gyermekeknek nem csupán a hagyományápolás terén, hanem a mindennapi pedagógiai folyamatokban is.

Kovács Hanna két éve ismerkedett meg az Így Tedd Rá képzés módszertanával.

Kovács Hanna, tanár, Ady Endre Kísérleti Általános Iskola, Kishegyes: „Az elmúlt két évben számos Így Tedd Rá képzésen jártam Magyarország különböző területein. Most vagyok először itthon Vajdaságban ilyen képzésen. Vannak csoportjaim Kishegyesen, a Művelődési Egyesületben, Topolyán, a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központban, ahol kifejezetten csak ezekkel a módszerekkel oktatunk. A gyerekek nagyon szeretik.”

A képzés programgazdája Balatoni Katalin. A résztvevők tőle sajátíthatják, hogyan alkalmazzák és integrálják be a tantárgyakba az Így Tedd Rá módszertanát - mondta De Negri Ibolya. Az MNT Végrehajtó Bizottságának tagja kiemelte: „A Magyar Nemzeti Tanács biztosított módszertani könyveket is a pedagógusok számára, így a későbbiekben is inspirálódni tudnak majd a tanultakból a könyveket lapozgatva és fel tudják használni a saját nevelési keretükön belül.”

A rendezvény a Magyar Nemzeti Tanács, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Pedagógiai Intézet szervezésében valósul meg. A továbbképzés a Vajdasági Pedagógiai Intézet által akkreditált.

Forrás: Pannon RTV