Vajdasági diákok a magyarországi Bátrak Ligája vetélkedőn | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Vajdasági diákok a magyarországi Bátrak Ligája vetélkedőn

PÉTERRÉVE - A magyarországi Honvédelmi Sportszövetség szervezésében tavasszal ismét megtartották a Bátrak Ligája elnevezésű iskolai vetélkedősorozatot, amelyen először vehettek részt külhoni magyar diákok is. A rendezvény idén a Rákóczi-emlékév kapcsán a Rákóczi Kupa elnevezést kapta.

A vetélkedőn a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével 10 vajdasági általános iskola csapata vett részt. Köztük a péterrévei Samu Mihály Általános Iskola diákjai is.

Hajnal Virág, a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság Stratégiai Tervező és Tájékoztatási Osztályának főosztályvezetője: A korábbi években határon túli fiatalok nem vettek részt ebben a játékban. A Nemzetpolitikai Államtitkárságot megkereste a Honvédelmi Sportszövetség, mivel nekünk az is a feladatunk, hogy minden, ami nagyon jó magyarországi gyakorlat, az a határon túli fiatalokhoz és a határon túli magyarsághoz is eljusson, mert mi egységes Kárpát-medencei térben gondolkodunk.

A péterrévei iskola diákjai csak a makói selejtezőn vettek részt, ugyanis nem jutottak tovább a budapesti döntőre, de sok élménnyel és új tapasztalatokkal tértek haza.

Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke: Nyolcfős csapatokkal, illetve szurkolókkal érkeztek az iskolák az adott helyszínekre. A péterrévei Samu Mihály Általános Iskola Makón vett részt az elődöntőn. Maga a verseny sport és ügyességi összetűzésből, illetve egy történelmi-irodalmi összeállítású teszt kitöltéséből állt.

Božović Károly, a péterrévei Samu Mihály Általános Iskola testnevelő tanára: A vetélkedő különböző akadálypályákból volt összeállítva. Volt céllövészet, mesterséges sziklamászás, légvár akadálypályák, lézer térkép, elsősegély gyakorlatok, tehát nagyon gazdag program volt.

A programban részt vevő iskolák közel 1.600 eurónak megfelelő értékű ajándékcsomagot kaptak, amely a legkorszerűbb fitness eszközöket tartalmazza.

Božović Károly, a péterrévei Samu Mihály Általános Iskola testnevelő tanára: Fitness az új tanterv szerint a hetedik és a nyolcadik osztályban van, ahol nagyon fogjuk alkalmazni, különböző felkészítő órákat fogunk szervezni és tartani a diákoknak, úgyhogy ez a felszerelés nagyon jó.

A péterrévei iskola mellett csütörtökön a horgosi Kárász Karolina és a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában is átadták az ajándékcsomagokat.

Forrás: Vajdasági RTV