Sikeres együttműködés | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Sikeres együttműködés

Az MNT is részt vesz majd a kúlai Szent György-templom kerítésének felújításában

Kúlára látogatott tegnap  Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Jerasz Anikó, a Végrehajtó Bizottság elnöke, ahol munkamegbeszélésen vettek részt Damjan Miljanić kúlai polgármesterrel és Valka Károly alpolgármesterrel.

A vendégek köszönetet mondtak az együttműködésért, mivel az önkormányzat támogatja azokat a projekteket, amelyek fontosak a magyar nemzeti kisebbség érdekei szempontjából Kúla község területén, gondolva itt az oktatásra, művelődésre, kultúrára, az egyházi eseményekre, de kitértek a határon átnyúló testvértelepülési projektum sikerére is.

Jerasz Anikó a találkozón azt is elmondta, hogy az MNT az iskolaév kezdetén ismét beiskolázási csomagokkal kedveskedik a magyarul tanuló első osztályosoknak. Kúla község területén a Petőfi Brigád Általános Iskolában van már csak magyar nyelvű oktatás.

A munkajellegű találkozón szó volt arról is, hogy jövőre a kúlai Szent György római katolikus templom fennállásának 250. évfordulóját jegyzik, és az önkormányzat, valamint az MNT is részben részt vesz majd a templom kerítésének felújításában. A találkozón jelen volt még Kozma Lívia, a Magyar Nemzeti Tanács tagja is.

Forrás: Magyar Szó