Törökbecsére is megérkeztek a Rákóczis iskolatáskák | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Törökbecsére is megérkeztek a Rákóczis iskolatáskák

Huszonnégy törökbecsei és beodra-karlovai végzős ovisnak adták át pénteken este a Rákóczi Szövetség ajándékaként érkezett iskolatáskákat, melyek a Magyar Nemzeti Tanács közvetítésével jutnak el Vajdaság-szerte azokhoz a leendő elsősök, akik őszre magyar osztályba indulnak.

Törökbecsére Zséli Ágnes, az MNT tájékoztatási bizottságának tagja hozta el a csomagokat, amelyeket a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesületben vehették át a gyerekek, ahol a Teleház színjátszói Janikovszky Éva színelőadásával kedveskedtek nekik.

Báló Tibor, a Rákóczi Szövetség helyi szervezetének az elnöke elmondta: Törökbecsén 18, Beodrán  hat elsős indul az idén iskolába, a 2020/21-es tanévben viszont Törökbecsén már csak nyolcan, Beodrán pedig csupán hárman lesznek, ugyanis a 2019 januárjában, februárjában született gyerekeket is beíratták az első osztályba, mivel erre az oktatási törvény lehetőséget biztosít.

Törökbecsén a 18 leendő elsős között két tanuló vegyes házasságban született, de a szülők a magyar tannyelvű oktatás mellett döntöttek.

Forrás: Magyar Szó, 2019. június 10. 5.