Együtt ünnepeltünk Tordán | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Együtt ünnepeltünk Tordán

Zentára került a vetés-előkészítő – Lezajlott élőújság-sorozatunk gálaműsora.

Telt házas volt a Magyar Szó és a Magvető idei élőújság-sorozat gálaműsora, amelyet a Tordai Művelődési Napok keretében tartottunk meg pénteken este a helybeli Művelődési Otthonban. A tartalmas műsort megelőzve az előcsarnokban megnyílt fotóriporterünk, Ótos András fotókiállítása. Az est folyamán kisorsoltuk a Magvető melléklet nyereményjátékának ajándékait, valamit a házigazda által megszervezett gazdag tombola nyereményeit is. Az egybegyűlteket Dobai János, a Tordai Helyi Közösség elnöke köszöntötte. A vendégek között volt, Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Kovács Elvira és Fremond Árpád köztársasági képviselők, Juhász Attila mezőgazdasági államtitkár, Nyilas Mihály tartományi kormányfőhelyettes, oktatási titkár, Molnár Viktor, a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap igazgató-helyettese, valamint Puskás János, a Vajdasági Pedagógiai Intézet igazgatója.

A Magyar Szó részéről jelen volt Ökrész Rozália, a Magyar Szó Lapkiadó Kft. vezérigazgatója, Varjú Márta, lapunk főszerkesztője, Németh Zoltán és Kabók Erika főszerkesztő-helyettesek, Fodor István nyugalmazott újságíró-szerkesztő, Varga Attila, a Magvető szerkesztője, Kecskés István és Fehér Ildikó újságírók, Bágyi Sándor és Tóth Roland munkatársak, valamint Molnár Zoltán színművész. A műsort Máriás Endre, a Tiszavidék szerkesztője vezette.

− Nagy öröm számunkra, hogy a Magyar Szó ismét velünk van, hiszen mi az élőújságot mint ünnepet éljük meg – hangsúlyozta Dobai János köszöntő beszédében.

Külön megtiszteltetés, hogy a gálaműsort itt, Tordán, a Művelődési Napok keretében szervezték meg. Gratulálok a 75 éves Magyar Szónak, úgy gondolom, hogy az elmúlt években teljesítette feladatát, hiszen objektívan tájékoztatta a vajdasági magyarságot. Tordán szeretjük a Magyar Szót, és reméljük, hogy még nagyon sokáig informálja az itteni közösséget – emelte ki Dobai János.

Varjú Márta főszerkesztő elmondta, hogy a Magyar Szó egyfajta kordokumentumnak tekinthető.

− Igyekeztünk kedveskedni a tordaiaknak azzal, hogy a címlapon indítottuk a falubeszámolót, valamint részleteztük azokat az eseményeket, amelyek itt, Tordán történnek. Az élőújságok azért fontosak számunkra, mert találkozunk és elbeszélgetünk olvasóinkkal. Meghallgatjuk az ötleteiket, azt, hogy mit kívánnak viszontlátni a lapban, hiszen a Magyar Szó az olvasókért készül – mondta a főszerkesztő. Az est folyamán felléptek a helybeli óvodások, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület néptáncosai és citerásai, a Fiatal Énekesek és Zenészek Egyesületének, az Angelsnek az énekesi, valamint vendégszerepelt a törökbecsei Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület Apróka táncegyüttese is. A Magyarzó Pistike, akit Molnár Zoltán színművész személyesít meg, hatalmas sikert aratott a közönség soraiban.

A rendezvény végén Varga Attila, a Magvető szerkesztője, Dobai János segítségével bonyolította le a nyeremények kisorsolását.

A főnyereményt, az adai Agromerkur által felajánlott 1000 euró értékű, 2,5 méteres szélességű vetés-előkészítőt Kőrösi Ilona zentai olvasónk nyerte.

A szabadkai Intercom által felajánlott ajándékok közül a motoros permetező nyertese Varbai Etel kispiaci, a benzines trimer Kiss Gergely majdányi, a benzines fűnyíró Horváth Regina óbecsei, az elektromos levélfúvó Bende Irén horgosi, az elektromos trimer pedig Bálint Anita törökfalusi olvasónké lett. A doroszlói Holló-farm által felajánlott süldő nyertese a kisoroszi Hódi Tibor. A Bioalternativa által felajánlott 5 ajándékcsomaggal pedig Dér Zoltán és Burány Tibor zentai, Farkas Mihály bácsfeketehegyi, Apró Valéria és Domonkos Ferenc magyarkanizsai olvasónk lett gazdagabb. A nyerteseknek ezúton is gratulálunk.

A gálaműsorról bővebben holnapi számunkban olvashatnak.

Forrás: Magyar Szó, 2019. április 15. 1. 5.