A fejlesztőkurzusok jövőre is folytatódnak | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

A fejlesztőkurzusok jövőre is folytatódnak

A budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Karának konduktorai kilencedik alkalommal tartanak háromhetes intenzív fejlesztőkurzust Zentán.

A november 26-a és december 14-e közötti foglalkozásokon stroke utáni állapotban levő és Parkinson-kórban szenvedő fiatalok, felnőttek vesznek részt, valamint babás csoportot is alakítottak.  

Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának elnöke elmondta, a 25 résztvevő Vajdaság több településéről érkezik a kurzusra, melynek keretében délutánonként egyéni fejlesztéseket is tartanak.

— A program iránt továbbra is nagy az érdeklődés, hiszen ezekkel a gyerekekkel és felnőttekkel csak a család foglalkozik, és nagy szükségük van a szakemberek segítségére, útmutatására. Felhívnám az érintettek figyelmét, hogy a mostani kurzus alatt is várjuk a jelentkezéseket, az itt levő szakemberek ugyanis szűréseket is végeznek. Emellett később is lehet jelentkezni, hiszen a programot jövőre folytatni szeretnénk, a tervek szerint februárban indítanánk a következő, immár tizedik háromhetes, intenzív kurzust. Az elmúlt időszakban Szabadkán és a szórványban, Muzslyán és Zomborban is végeztünk állapotfelmérést, ezt a gyakorlatot is folytatni szeretnénk, illetve jó lenne még több helyre eljuttatni a Semmelweis Egyetem Pető András Karának szakembereit.

A csecsemő- és gyermekkori sérülések esetében elsősorban az agyi károsodással született, mozgásukban is korlátozott személyek, a felnőtteknél pedig mindenekelőtt a szklerózis multiplexben, a Parkinson-kórban, illetve a stroke utáni állapotban szenvedőket várják. A szűrésre a 063/788-7417-es számon lehet jelentkezni.

A fejlesztőfoglalkozásokra a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében, illetve a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával Zentán a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ termeiben kerül sor.

Forrás: Hét Nap