Készülődés a nemzeti tanácsi választásokra | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Készülődés a nemzeti tanácsi választásokra

Megkezdődött az idei nemzeti tanácsi választásokra való előkészület Szerbiában. A a választásokat augusztus folyamán írják ki és legkésőbb novemberben tartják meg.

Branko Ružić, államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter, valamint Vladimir Dimitrijević, a Köztársasági Választási Bizottság elnöke aláírták azt a szerződést, amely meghatározza, előreláthatólag mekkora pénzösszeget igényel majd a választások lebonyolítása. Ružić elmondta, a választásokat augusztus folyamán írják ki és legkésőbb novemberben tartják meg.

A szerződés-aláírást követően Ružić és Ljibuška Lakatoš köztársasági parlamenti képviselő tárgyalást folytattak a nemzeti tanácsok képviselőivel a külön választói névjegyzékre vonatkozó újításokról. A választások hatékonyabb lebonyolítása érdekében már a soron következő voksolásra beüzemelik az új applikációt, amelynek segítségével a szavazópolgárok önkéntes alapon bejelentkezhetnek a külön választói névjegyzékbe. Az egyeztetésen Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke is részt vett.

Forrás: Pannon RTV