Матуранти се спремају за пријемне испите | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content
  • Трг жртава фашизма 9, 24000 Суботица
  • office@mnt.org.rs
  • +381 (24) 524 534

You are here

Матуранти се спремају за пријемне испите

Ученици завршних разреда разреда на мађарском језику који желе да се упишу на факултет у Србији започели су припреме за упис.
Започеле су бесплатне припреме Мађарског националног савета за пријемне испите. Ученике су данас примили професори суботичке гимназије за талентоване ученике "Деже Костолањи". На курс припрема за пријемне испите се ове године јавило 148 ученика, а око 50 их је данас учестовало на припремама.

Валентина Патаки жели да школовање настави на маркетингу у Новом Саду. Она каже да теже учи на српском, тако да се тиме боље припрема. Валентина додаје да им наставници говоре на чега да се спреме. Андрађ Јанович из Сомбора жели да заврши факултет, каже да воли историју и да жели да се бави историјом, да буде наставник.

Циљ ових припрема је да се матуранти што боље спреме за пријемне испите на факултетима у Србији. Ученике је поздравила чланица Извршног одбора Мађарског националног савета Ибоља Де Негри рекавши да МНС ове припремне курсеве држи од 2011. године. Припреме имају више делова, од којих је први део било да се онлајн успостави веза са наставницима. А, сада смо овде на првом часу припрема – казала је Де Негри.

У наставку ових припрема ће ученици моћи да бораве на дводневном кампу на којем ће такође да прошире своје знање из одабраних 

Извор: Pannon RTV