Гледај нас и учи са нама! | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content
  • Трг жртава фашизма 9, 24000 Суботица
  • office@mnt.org.rs
  • +381 (24) 524 534

You are here

Гледај нас и учи са нама!

На програму Панон телевизије почела је настава на даљину на мађарском језику.

Ученици петог, шестог, седмог и осмог разреда могли су данас пре подне да гледају часове мађарског језика и математике на програму Панон телевизије. Ускоро ц́е бити снимљени и часови за ниже разреде основних школа односно за средњошколце. И то ће такође бити емитовано на програму Панон телевизије.

Пре подне у девет часова на програму РТВ Панон почело је емитовање емисије под називом: Настава на даљину на мађарском језику на Панон телевизији.

Први часови су одржани за ученике петих разреда, па су најпре они сели испред малих екрана. Прво су пола сата пратили час мађарског језика, а након тог час математике, такође у трајању од пола сата. Од десет сати су на програму били часови мађарског језика и математике за ученике шестих разреда. У једанаест сати је на ред дошао тематски програм за седми разред, а у подне за осми разред. Ученици су пратили предавања мађарских наставника из Војводине, који су држали наставу из горе поменутих основних предмета.

Поред дигиталних образовних програма, Панон телевизија је за гледаоце припремила и друге едукативне програме.

Моника Барабаш Мараци, главна уредница посебних програмских пројеката ТВ Паннон: "И старије особе су нам јавиле да иако нису ђаци, веома су радо, и са пуно ентузијазма одгледали емисије, јер су се на тај начин присетили периода када су они морали да збрајају рарзломке. Дакле ово што сада емитујемо није само добро и корисно за ђаке, већ и за старију генерацију. Снимање лекција са наставницима се наставља. Снимљени материјал се емитује на основу унапред одређеног распореда. "

Телевизија Панон је програм за први дан организовала, снимила и припремила за свега три дана. Радимо на припреми дигиталних часова за ученике од првог до четвртог разреда, и то би требало да се заврши наредне недеље, рекла је Анико Јерас. Председница Извршног одбора МНС је нагласила: „Када отворе нашу интернет страницу, ово је једна од централних вести. Дакле настава на даљину на мађарском језику и ту могу да прате и све лекције које су вец́ емитоване, могу их одгледати одложено, и деца, али и радознали родитељи. У исто време могу да пронађу и друге садржаје на нашој интернет страници, који пружају помоћ образовању на матерњем језику. "

Настава на даљину на мађарском језику, која се емитује на Панон телевизији, заједнички је пројекат Панон РТВ-а и Мађарског националног савета. Сви заинтересовани тематске образовне програме могу да погледају накнадно на интернет страници паннонртв.цом, или на Јутјуб каналу Паннон РТВ-а.

Од понедељка ће у сарадњи са РТС-ом и РТВ-ом и ученици нижих разреда имати прилику да прате часове мађарског језика, као матерњег језика.

Часове на мађарском језику можете пратити и на нашој страници. Ту су доступни сви до сада снимљени видео материјали. Наставни план се може такође пронаћи и груписан по разредима.

На нашој почетној страници се могу пронаћи снимци последњих осам часова.

Извор: Pannon RTV