Mesekönyvek a legkisebbeknek | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Mesekönyvek a legkisebbeknek

A Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban tegnap kiosztották a Rákóczi Szövetség által biztosított mesekönyveket és csokoládékat az újvidéki és környékbeli, iskola-előkészítős gyermekek számára.

Az ajándékokat azok az ovisok vehették át, akik jövőre feltételezhetően anyanyelvükön kezdenek el tanulni. Vicsek Annamária oktatási államtitkár és az Újvidéki oktatásért projektum vezetője elmondta, hogy már tíz éve dolgoznak a magyar nyelvű bölcsődei csoportok felállításán és fenntartásán, amelyhez hozzákapcsolódik az óvodások és a kisiskolások támogatása is.

– Különféle foglalkozásokat szervezünk a legkisebbek számára is, valamint ebbe a programba beilleszkednek még a Rákóczi Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács által nyújtott támogatások is, amelyek végigkísérik majd őket tanulmányaik során – mondta Vicsek.

Erdődi Edvina, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke kiemelte, hogy a Rákóczi Szövetség már évek óta fokozott figyelmet fordít a határon túli magyar nyelvű oktatás támogatására, amelynek keretében ezek az ajándékcsomagok kiosztásra kerültek. – Az iskola-előkészítős óvodások számára egy magyar népmeséket tartalmazó, illusztrált könyvvel és egy tábla csokival kedveskedünk, ősszel az iskolakezdéskor pedig egy táskával és alapfelszereléssel támogatjuk az elsősöket – emlékeztetett Erdődi.

A tegnapi eseményen több mint harminc iskola-előkészítős gyermek vehetett át ajándékcsomagot.

Forrás: Magyar Szó, 2019. december 19. 12