Sporteszközökhöz jutottak a Bátrak Ligáján résztvevő vajdasági iskolák | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Sporteszközökhöz jutottak a Bátrak Ligáján résztvevő vajdasági iskolák

A verseny legjobb külhoni résztvevője a zentai Stevan Sremac Általános Iskola csapata volt.

Tíz vajdasági általános iskola vett részt az anyaországi Bátrak Ligája - II. Rákóczi Kupa elnevezésű vetélkedősorozaton. A budapesti döntőbe a zentaiak mehettek, viszont az összes résztvevő külhoni iskola ajándékcsomagban részesült. Az 500 ezer forint értékű sporteszközt az általános iskoláknak ma Magyarkanizsán és Horgoson, valamint Péterrévén osztották ki.

Nagy volt az izgalom a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tanulói körében, ugyanis kipróbálhatták a Bátrak Ligájában nyert sporteszközöket. Nyolcan vehettek részt a tavasszal megtartott vetélkedőn, köztük Nagy Kristóf is. „Először is, ez egy hosszú verseny volt. Volt ilyen, mint a Ninja Warrior, akadálypályákat kaptunk, de volt íjászat, céllövészet, futás és még sok más ilyen technikai dolog.”

A gyerekeket az általános iskola testnevelő tanára, Balázs Vörös Lívia készítette fel a vetélkedőre. Elmondta, az 500 ezer forint értékű sporteszközök hasznosak lesznek az oktatásban. „Különféle sporteszközöket kaptunk, ugrálókötél, labdák, pilates eszközök, fél pilates labda, szalagokat, amivel erősíteni tudunk, egyensúlyérzék-javító eszközöket, és mi ezt tudni fogjuk használni a testnevelés oktatásban is.”

A Honvédelmi Sportszövetség szervezésében, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából először vehettek részt a versenyen a vajdasági magyar gyerekek. Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, Magyar Nemzeti Tanács: „Az ilyen jellegű megmérettetések, illetve vetélkedők még közelebb hozzák a tanulókat egymáshoz, hiszen együtt kell gondolkodniuk, dolgozniuk, hiszen a közösségükért kell, hogy a legjobb formájukat nyújtsák.”

Hajnal Virág, a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője az ajándékok átadásakor elmondta, nem csak Délvidék csatlakozott az eseményhez, hanem a többi külhoni régióból is képviseltették magukat gyerekek. „Az egész versenynek a lényege az volt, hogy magyarországi gyerekekkel és egymással is megismerkedhettek a fiatalok, és már az egy közös pont volt köztük, nem csak az életkoruk, hanem az is, hogy ugyanarra a versenyre készültek.”

Vajdaságból egyébként a zentai Stevan Sremac Általános Iskola csapata lett a legeredményesebb a Bátrak Ligájában. Ők voltak a verseny legjobb külhoni résztvevői.

Forrás: Pannon RTV