Húszéves az adai Körkép | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Húszéves az adai Körkép

A kerek évforduló alkalomból nagyszabású ünnepséget tartottak tegnap este Adán, a helyi Park Szállóban, ahol megrendezték a II. Kistérségi Médiumok Találkozóját is.

Szalai Bence, az Újvidéki Színház színészének produkciója tette ünnepélyesebbé az adai Körkép jubileumi rendezvényét, amelyen átadták a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete és az Integrál Pedagógus Egyesület újságíró-iskolájának okleveleit is.

Bartuc Éva, diák, Műszaki Iskola, Ada: „Nekem nagyon tetszett, örülök, hogy részt vehettem rajta, hogy meghívást kaptunk, örülök, hogy itt, ilyen körülmények között kaptuk el a diplománkat.”

Raffai Dominik, diák, Műszaki Iskola, Ada: „Mindenképpen szeretnék valamilyen szinten ezzel foglalkozni, de még nem tudjuk, mit hoz az élet.”

Az összejövetelen Fodor István, a Magyar Szó nyugalmazott szerkesztője a Tiszavidék ötvenéves történetéről, Máriás Endre, a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének elnöke pedig a kistérségi médiumok és a helyi, illetve a regionális identitás kapcsolatáról tartott előadást.

Máriás Endre, elnök, Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete: „Meghatározó szerepük van abban, hogy miként éljük meg, hogy mi vajdasági magyarok vagyunk, és az itteni közösség tagjaiként éljük a mindennapjainkat, és ezt a szerepüket mindenképpen fejleszteni és erősíteni kell, ezért tartottam fontosnak, hogy erről a kérdésről beszéljek itt, szakmai körökben is.”

Az adai Körkép 1999-ben, a NATO-bombázások idején indult, azóta a kisebb-nagyobb nehézségek ellenére is folyamatosan megjelenik. Megjelenését más intézmények mellett a Magyar Nemzeti Tanács is támogatja.

Péter Krisztina, tag, Magyar Nemzeti Tanács: „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ebben a nehéznek mondható időben helytállt, hogy tájékoztatott bennünket az aktuális helyi eseményekről, és színesítette a vajdasági magyar sajtó kínálatát.”

A szerkesztőség tagjai a lap jövőjét illetően is bizakodóak.

Varga Elfride, közgyűlési elnök, Körkép, Ada: „Mindenféleképpen szeretnénk, hogy az újság sikeres legyen, ahogyan most is láttuk, nagyon-nagyon sokan kaptak oklevelet az újságíró-iskola révén, és szeretnénk, ha ténylegesen bekapcsolódnának az újságírásba, és át tudnánk adni a stafétát.”

A Körkép szerkesztőségét a lap fennállásának huszadik évfordulója alkalmából a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete idén Kistérségi Média Díjjal tüntette ki, nemcsak biztatást, hanem új lendületet is adva további munkájukhoz.

Forrás: Pannon RTV