Több mint 80 család kapott babacsomagot Óbecsén | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Több mint 80 család kapott babacsomagot Óbecsén

Több mint nyolcvan óbecsei, törökbecsei és tordai kisgyermekes magyar család kapott tegnap ajándékot a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságától.

Apró gyermekek zsibongtak pénteken az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör nagyterméen. Őket és szüleiket rövid műsorral és ajándékkal várták a szervezők.

Rajković Ildikó elsőszülött kisfiával érkezett: „Nagyon örülök annak, hogy számon tartják, mennyien vagyunk itt magyarok, és gondoskodnak arról, hogy a gyerekek is jól érezzék magukat. Szép gesztus ez, hogy eszükbe jutott.”

A Nemzetpolitikai Államtitkárság 2019-et a külhoni magyar gyermekek évének nyilvánította, ennek a programnak a keretében került sor az ajándékosztásra a Magyar Nemzeti Tanáccsal együttműködve. A babacsomagokat azok a szülők vehették át, akiknek tavaly született gyermekük, és a 2018-as Köldökzsinór program keretében igényelték az anyasági támogatást.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „A magyar kormány, illetve a Nemzetpolitikai Államtitkárság abban gondolkodik, hogy a külhoni, határon túli magyarok is egy nagy család részét képezik, és ránk is gondolnak – ez nagyon sokat jelent a számunkra.”

A Nemzetpolitikai Államtitkárság összesen 6600 környezet- és bababarát anyagból készült terméket tartalmazó csomagot ad át a Kárpát-medencében született gyermekeknek. Hajnal Virág, főosztályvezető, Nemzetpolitikai Államtitkárság, Magyarország: „Jelképes ajándék és köszönet a Kárpát-medencében minden egyes magyar családnak azért, hogy gyermeket vállalnak a szülőföldön, és igyekszünk minden olyan programmal segíteni és támogatni őket, hogy a későbbiekben a magyar óvodát, a magyar iskolát válasszák majd azok a családok, akik mind itt vannak.”

 

Óbecsén összesen 84 óbecsei, törökbecsei és tordai család vette át a Magyar Kormány ajándékát.

Forrás: Pannon RTV