Továbbképzés óvodapedagógusok részére | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Továbbképzés óvodapedagógusok részére

Továbbképzést tart ma és holnap a Magyar Nemzeti Tanács óvodapedagógusok számára, Hajdújáráson, Kúlán és Nagybecskereken.
A környező településekről is érkeznek résztvevők. A hajdújárási iskolában fogadták a vendégeket és óvónőket. A továbbképzésen több témával is foglalkoznak, és új módszereket mutatnak be.

2017 óta Magyarország Kormánya nagy figyelmet fordít a vajdasági óvodák fejlesztésére, és a magyar óvodapedagógusok továbbképzésére is. Három helyszínen szervezték meg a képzést.

Barsi Zsuzsanna, óvodapedagógus: „Ezek a továbbképzések nagyon-nagyon hasznosak számunkra, mert elsősorban anyanyelvünkön kapjuk a továbbképzést, és ezt nagyon fontosnak tartom, mert sokkal könnyebben magunkévá tesszük azokat a hasznos dolgokat, amiket hallunk.”


A pedagógusok számára azért is fontosak ezek az előadások, mert az összegyűjtött tapasztalatokat megerősítik, valamint új ötletekkel térhetnek vissza a gyerekekhez.

Kopasz Ildikó, óvodapedagógus, előadó: „Foglalkoznunk kell azzal, mint pedagógusok most már, hogy hogyan erősítsük a gyerekeket úgy a szülőket, családokat, tehát nekünk, mint óvónőknek most már, mint pedagógusoknak nemcsak az a feladatunk, hogy bemegyünk és a gyerekek között, úgymond játszunk, játszva tanulunk.”


Az előadás keretein belül a korai intervenció kérdéseire világítottak rá, valamint, hogy ezeket hogyan kezeljék a pedagógusok.

Baráth Gábor Gergely, elnök, Oktatási Bizottság, MNT: „A mai és holnapi továbbképzésnek a lényege a családközpontú munka megteremtése, családközpontú munka megerősítése, olyan módszerek elsajátítása, amivel a családokat lehet erősíteni. Legyen szó a kommunikáció a szülők, illetve az óvodapedagógusok között és ezen keresztül a szülők nevelési ismeretének a bővítése.”


Az óvodapedagógusoknak emellett ismertették a néptáncmódszertan, illetve a cselekvő, felfedező tevékenység módszertanának vívmányait. A képzés pénteken és szombaton Hajdújáráson, Kúlán és Nagybecskereken zajlik.

Forrás: Pannon RTV