Hajnal Jenő: Aki itthon akar maradni, és itthon keresi a boldogulást, annak erre komoly esélye van | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Hajnal Jenő: Aki itthon akar maradni, és itthon keresi a boldogulást, annak erre komoly esélye van

Az elmúlt négy év is arról szólt, hogy olyan feltételrendszert, esélyt, lehetőséget teremtsen az MNT, amely az itt maradást segíti elő - mondta Hajnal Jenő a Szubjektív című műsorunk felvételén.

Az Magyar Nemzeti Tanács elnöke úgy fogalmazott, ha visszatekintünk az elmúlt négy évre, azt mondhatjuk, hogy mindent megtettünk az élet minden területén, mind nemzeti tanácsként, mind pedig a Vajdasági Magyar Szövetség gazdaságfejlesztési programjának keretében. Aki itthon akar maradni, és itthon keresi a boldogulást, annak erre komoly esélye van - hangsúlyozta Hajnal Jenő.

Az MNT elnöke kiemelte: „Mi, mint nemzeti tanács pedig pontosan ezt az életérzést, ezeket az oktatáshoz, kultúrához, tájékoztatáshoz, nyelvhasználathoz kötődő tartalmakat kell, hogy mellérendeljünk mindehhez. És ebben az esetben azt hiszem, hogy az elmúlt négy évben egy olyan magyar kormány állt mögöttünk, és itt Szerbiában is egy olyan többségi politika valósult meg, amely ezt erősítette, ezt segítette.”

A Magyar Nemzeti Tanács elnökével készült évértékelő interjút holnap, december 20-án tekinthetik meg 17 órától a Pannon Televízió Szubjektív műsorában.

Forrás: Pannon RTV