Játékos ismerkedés a Rákóczi Szövetség munkájával | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Játékos ismerkedés a Rákóczi Szövetség munkájával

A budapesti székhelyű Rákóczi Szövetség a Magyar Nemzeti Tanács segítségével road show-val mutatkozott be a magyarkanizsai diákoknak a Művészetek Házában.

Interaktív, játékos történelemórával egybekötött ismertetőn vehettek részt a középiskolás, és általános iskolás diákok Magyarkanizsán. A Vörösmarty Színház tagjaival közösen mutatták be például a szertartásjátékok történetét.

Ladányi Richárd, Magyarkanizsa: „Kint voltunk a színpadon, megtanultuk a koronázást, és kaptunk egy papírból készített koronát is.”

A budapesti székhelyű Rákóczi Szövetség majdnem 30 éve szervez a Kárpát-medencében élő fiataloknak hasonló jellegű rendezvényeket, programokat.

Nagy Domonkos István, munkatárs, Rákóczi Szövetség: „Ez a mostani road show arról szól, hogy 4 állomáson a Kárpát-medencében, Nagyváradon, Ipolyságon, Beregszászon és ma itt Magyarkanizsán fiatalokkal találkozva egyrészről a Rákóczi Szövetségnek a programjait, lehetőségeit mutassuk be, másrészről pedig egy interaktív történelemóra keretében szertartásjátékokról, koronázásokról halljanak egy kicsit többet a fiatalok.”

A Magyar Nemzeti Tanács és a Rákóczi Szövetség számos közös programot hívott már életre Vajdaság-szerte az elmúlt években.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Vetélkedők, táborok, tanulmányi kirándulások során tudnak a gyermekek bekapcsolódni a Rákóczi Szövetség aktivitásába, programjaiba, mint ahogyan említettem minden korosztályhoz szólnak a programjaik, a rendezvényeik, és egy egységes nemzetben gondolkodnak.”

Az eseményen a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont elsős és másodikos tanulói, valamint a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola hetedikes és nyolcadikos tanulói vettek részt.

Forrás: Pannon RTV