Magyarországi iskolai fölszerelés Adára | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

facebookinstagram

You are here

Magyarországi iskolai fölszerelés Adára

A Műszaki Iskola korszerű technikai eszközzel és iskolabútorzattal gazdagodott

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Kárpát-medencei szakképzés támogatására 1,8 millió forint értékű 3D-s nyomtatót, a székesfehérvári Garzon Bútor Cégcsoport pedig egy tanteremre való iskolapadot és széket adományozott az adai Műszaki Iskolának.

Az ünnepélyes átadóra tegnap került sor Adán a középiskolában, ahol az anyaországi adományozók, az intézmény tanárai és diákjai mellett megjelentek még a Magyar Nemzeti Tanács és az adai önkormányzat vezetői. Az alkalmi ünnepi műsor keretében a jelenlévőket köszöntötte Gilice Hilda iskolaigazgató, Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Imre Zita Enikő, a Garzon Bútor Cégcsoport ügyvezető igazgatója.

– A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara január 19-én jótékonysági bált szervezett a külhoni szakképzési együttműködés erősítésére és fejlesztésére. A bál kedvezményezettje iskolánk lett, és a befolyt 1,8 millió forintnyi összegből a középiskolai oktatásunkat sikerült egy 3D-nyomtatóval korszerűsíteni. A támogatásnak köszönhetően az intézményünkben az oktatómunka színvonala kiemelkedően erősödik minden szakterületen – mondta Gilice Hilda. – Az új berendezésnek hasznát vesszük a gépészet és fémmegmunkálás, az elektrotechnika, valamint a földméréstan és építészet szakon is. A tanulóinknak lehetőségük lesz megismerni a 21. század egyik legnagyobb vívmányát, háromdimenziós tárgyakat alkotni digitális modellekből, és ezt a megszerzett tudást később kamatoztatni tudják a felsőfokú tanulmányaik során, illetve a munkahelyükön. A bál alkalmával a Kárpát-medencében zajló szakképzés támogatására ajánlott fel a székesfehérvári Garzon Bútor Kereskedelmi Kft. iskolánknak egy osztályteremnyi tanulóasztalt székkel, ami jelentősen hozzájárul az intézményünkben zajló oktatás színvonalasabbá tételéhez. Ezúton szeretném iskolánk minden dolgozója és tanulója nevében megköszönni a támogatást azoknak, akik fontosnak tartják a színvonalas oktatást és ezen belül a szakképzést – közölte az iskolaigazgató.

Radetzky Jenő kiemelte, hogy a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara fontos küldetésének tekinti a Kárpát-medencei közösségi kapcsolatok fejlesztését, a térség gazdaságfejlesztését és a szakképzés erősítését. Ennek szellemében az üzleti kapcsolatok szorosabbá tételének és a Kárpát-medencei szakképzés támogatásának szándékával hirdették meg januárban Székesfehérváron a jótékonysági bált, amelyre a gazdaság és a közélet szereplőit, partnereit hívták meg. A kamara elnöke elmondta, hogy a bál kedvezményezettjének azért választották az adai Műszaki Iskolát, mert elkötelezett és nagy szakmai tudással rendelkező vezetősége van az iskolának, amely széles körű, magas szakmai tudást biztosít a diákoknak, akik ezt később bárhol alkalmazhatják a Kárpát-medencében és Európában. Emellett kevés olyan szakiskola van a magyarság körében külhoni területen, ahol magyar nyelven ilyen széles körű az oktatás az építészettől a gépészetig, illetve az intézmény tanulói szinte teljes egészében magyarok.

Az átadóünnepség végén Hajnal Jenő, az MNT elnöke, Radetzky Jenő és Gilice Hilda ünnepélyesen felavatta a 3D-s nyomtatót, illetve Imre Zita Enikő és az iskolaigazgató átadták az újonnan bebútorozott tantermet.

Forrás: Magyar Szó