Maturanti se spremaju za prijemne ispite | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Skip to main content

You are here

Maturanti se spremaju za prijemne ispite

Učenici završnih razreda razreda na mađarskom jeziku koji žele da se upišu na fakultet u Srbiji započeli su pripreme za upis.
Započele su besplatne pripreme Mađarskog nacionalnog saveta za prijemne ispite. Učenike su danas primili profesori subotičke gimnazije za talentovane učenike "Deže Kostolanji". Na kurs priprema za prijemne ispite se ove godine javilo 148 učenika, a oko 50 ih je danas učestovalo na pripremama.

Valentina Pataki želi da školovanje nastavi na marketingu u Novom Sadu. Ona kaže da teže uči na srpskom, tako da se time bolje priprema. Valentina dodaje da im nastavnici govore na čega da se spreme. Andrađ Janovič iz Sombora želi da završi fakultet, kaže da voli istoriju i da želi da se bavi istorijom, da bude nastavnik.

Cilj ovih priprema je da se maturanti što bolje spreme za prijemne ispite na fakultetima u Srbiji. Učenike je pozdravila članica Izvršnog odbora Mađarskog nacionalnog saveta Ibolja De Negri rekavši da MNS ove pripremne kurseve drži od 2011. godine. Pripreme imaju više delova, od kojih je prvi deo bilo da se onlajn uspostavi veza sa nastavnicima. A, sada smo ovde na prvom času priprema – kazala je De Negri.

U nastavku ovih priprema će učenici moći da borave na dvodnevnom kampu na kojem će takođe da prošire svoje znanje iz odabranih predmeta.

Izvor: Pannon RTV