Óvónők óvónőknek | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Óvónők óvónőknek

Hiánypótló rendezvényként tartották meg a Vajdasági Magyar Óvópedagógusok I. Magyar Nyelvű Szakmai Tanácskozását.

A tanácskozást szerda délután a nagykikindai Mi Örömünk óvodában szervezték meg. Három projektet mutattak be, emellett az új nevelési-oktatási program alapjait is áttekintették.

A találkozó ötlete egy korábbi, magyar nyelvű továbbképzés alkalmával született meg. Az óvónők fontosnak tartják, hogy az anyanyelvükön fejlesszék magukat, ez a szakmai tanácskozás pedig az első lépés afelé. Savanović Erzsébet, igazgatóhelyettes, Dragoljub Budicki Iskoláskor Előtti Intézmény, Nagykikinda: „Ennek a tanácskozásnak az a címe, hogy Óvónők óvónőknek - horizontális tanulás. Tehát egymástól tanulnak az óvónők, egymásnak mutatják be a jó gyakorlati példákat, a jó megoldásokat. Ezt mi szeretnénk tovább építeni.”

A tanácskozás előrevetített témái mellett az új óvópedagógiai program kapcsán is adhattak egymásnak tanácsokat a résztvevők. Kara Béda Gabriella, óvónő, Óbecse: „Ez egy komplex gyermeknevelésről szóló új program, amely gyerekközpontúvá teszi az egész óvodai létet. Ezért nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy mi csak vezessük a gyerekeket, illetve mi is vezetve vagyunk őáltaluk.”

A találkozót a Dragoljub Budicki Iskoláskor Előtti Intézmény a Magyar Nemzeti Tanáccsal közösen hívta életre. Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „A Magyar Nemzeti Tanács mindig is nagy gondot fordított a pedagógusok, így az óvópedagógusok továbbképzésére. Az anyanyelvű továbbképzést, konferenciákat helyeztük mindig is előtérbe. A mostani találkozóra, az I. Magyar Óvodapedagógusok Találkozójára valójában az óvópedagógusok kezdeményezésére került sor.”

A találkozónak közel 30 résztvevője volt.

Forrás: Pannon RTV