МНС: Студијска посета средњошколаца Новом Саду | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

МНС: Студијска посета средњошколаца Новом Саду

Ученици трећег разреда средњих школа Војводине у посети Универзитету у Новом Саду. Излет за средњошколце трећи пут организовао Мађарски национални савет.

Више ђака се већ одлучило за школовање у Србији, али има и оних који још увек вагају. Многе ствари утичу на одлуку, а данашњи информативни пут може да им помогне у томе.

Едина Немеш из Темерина, ученица трећег разреда гимназије: “Дошли смо данас на овај програм, јер желимо наставити школовање у Новом Саду, а ми из трећег разреда смо мало неискусни, тако да је ово била добра прилика за нас.”

Шандор Ленђел из Суботице, ученик стручне средње школе: “Важно је да је факултет добро опремљен, да се ради са најновијим технологијама, битно је и где се налази школа.”

Amfiteátrumban

МНС трећу годину организује студијску посету Универзитету Нови Сад, први резултати су већ видљиви. “Једно је сигурно, да ђаци који су посетили Нови Сад, видевши овдашње услове, могли су размислити какви услови их чекају овде. Наравно било је и таквих који су се окренули, отишли би, али на крају су остали и наставили школовање као стипендисти Мађарског националног савета” – рекла је Марта Петкович, чланица ИО МНС.

Након кратког увода у амфитеатру Пољопривредног факултета Универзитета Нови Сад, ђаци су посетили различите факултете, Медицински факултет и Академију уметности на Петроварадину, где су их дочекали мађарски професори и представили им могућности.
Након одржаних презентација на појединим факултетима, будући студенти су посетили Студентски дом “Европа” где су информисани о разним могућностима унутар колегијума.

Извор: Pannon RTV