Nézz bennünket és tanulj velünk! | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Nézz bennünket és tanulj velünk!

Magyar nyelvű távoktatás kezdődött a Pannon Televízió műsorán. Ötödikesek, hatodikosok, hetedikesek és nyolcadikosok hallgathattak ma délelőtt magyar és matematika órákat a Pannon Televízió műsorán.

Nemsokára az általános iskolások alsósai illetve a középiskolások részére is elkészülnek a tanórák, amelyeket a Pannon Televízió mind műsorra tűz.

A Távoktatás magyar nyelven a Pannon Televízióban című távoktatói műsor kezdődött kilenc órakor a Pannon RTV műsorán. Kezdésként ötödikeseket vártuk a televízió képernyői elé. Ők először magyarórát követhettek fél óráig, ami után fél órás matematikaóra következett. Tíz órától fél-fél órás magyar-, és matematikaóra következett a hatodikosok részére. Tizenegytől a hetedikesek tematikus műsora következett. Déltől pedig a nyolcadikosok követhették az alaptantárgyakat előadó, vajdasági magyar tanárok előadását. A digitális oktató műsorokon kívül egyéb ismeretterjesztő műsorokkal is várjuk a nézőket.

Maráci Barabás Mónika, a Pannon TV speciális műsorprojektjeinek főszerkesztője: „Idősebbek is jelezték, hogy ők nem diákok, de olyan szívesen, olyan lelkesedéssel nézték végig és visszaemlékeztek, hogy hogy is volt az, amikor a törteket össze kellett adni, tehát, hogy nemcsak a diákoknak jó, és hasznos ez, amit most adunk, hanem az idősebb korosztálynak is. Folyamatos az órák felvétele a tanárokkal. A felvett anyagot egy megadott órarend szerint tűzzük műsorra.”

A Pannon Televízió az első napi műsorát három nap alatt szervezte, felvételezte és készítette műsorra. Azon dolgozunk, hogy a jövő héttől elkészüljenek az általános iskola elsőtől a negyedik osztályos tanulók részére is a digitális tanórák, mondta el Jerasz Anikó. Az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke kiemelte: „Azonnal, amikor a megnyitják a honlapunkat akkor ez a központi hírek között szerepel, hogy távoktatás magyar nyelven és itt végig követhetik mindazokat a már lejátszott órákat, vissza tudják nézni, vissza tudják hallgatni a gyermekek illetve a kíváncsi szülők is. De ugyanakkor olyan tartalmakat is találnak a honlapunkon, amelyek segítik az anyanyelvű oktatást.”

A Pannon Televízió műsorán sugárzott magyar nyelvű távoktatás, a Pannon RTV és a Magyar Nemzeti Tanács közös projektje. Az érdeklődők a tematikus oktatási műsorokat a pannonrtv.com honlapon a távoktatás megjelölésű fülön, vagy a Pannon RTV YouTube csatornáján is visszanézhetik. Hétfőtől a Szerbiai RTV és a Vajdasági RTV közreműködésével lehetőséget kapnak az alsós diákok a magyar nyelv, mint anyanyelv órák követésére.

A magyar nyelvű órákat az oldalunkon is követhetik. Ehhez a TÁVOKTATÁS menüpontra kell kattintaniuk. Itt az összes eddig közzétett videót elérik. A tananyagot osztályok szerint csoportosítva is megtalálják.

Forrás: Pannon RTV