Megtartotta 37. rendes ülését a Magyar Nemzeti Tanács | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Megtartotta 37. rendes ülését a Magyar Nemzeti Tanács

Az ülésen a tanácstagok 50 napirendi pontról döntöttek. Az MNT ma ülésezett utoljára ebben az összetételben, ugyanis holnap nemzeti tanácsi választások lesznek.

Többségében vajdasági oktatási intézmények igazgatóválasztási eljárása és tagcserék szerepeltek napirenden az MNT ülésén. Ezek között iskoláskor előtti intézmények, általános- és középiskolák egyaránt voltak. A képviselők támogatták a Végrehajtó Bizottság döntését a középiskolákban történő átképzésre, pótképzésre és specializációra vonatkozó beiratkozási tervek véleményezése kapcsán.

A képviselők döntöttek még a 15 főnél kisebb létszámú magyar tannyelvű osztályok megnyitásáról. Ezek az adai Cseh Károly Általános Iskola két kihelyezett tagozatára, valamint az újvidéki Mihajlo Pupin Elektrotechnikai Iskola egyik szakirányára vonatkoznak. Az ülésen jóváhagyták még a Végrehajtó Bizottság döntését diákotthonok és egyetemista központok előzetes kollégiumi ranglistájának a véleményezése kapcsán is.

A tanácstagok többek között a Hét Nap Lapkiadó Kft. és a Magyar Szó Lapkiadó Kft. 2019. évi munka- és pénzügyi tervét is jóváhagyták. Emellett kulturális pályázatokról és a Szenttamás községi utcák elnevezéséről is szavaztak az MNT ülésén.

Forrás: Pannon RTV