Új könyvek az MNT-től | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

Új könyvek az MNT-től

A Magyar Nemzeti Tanács több, mint fél millió dinárral támogatta a Kishegyesi Könyvtárat

A héten kapta meg a Kishegyesi Könyvtár azokat a könyveket, amelyeket a Magyar Nemzeti Tanács támogatásából vásárolt. Az MNT 600 ezer dinár támogatást adott, amiből több mint 500 könyvet tudott vásárolni a könyvtár. Az új könyveket Mohácsi Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere, Linka B. Gabriella, az MNT tagja, Vörös Julianna, a Kishegyesi Könyvtár igazgatója és Linka Miklós, a községi tanács tagja vették át.

A Kishegyesi Könyvtár éves szinten bővíti állományát, de ilyen sok könyvet egyszerre már régóta nem kapott, mondta el lapunknak Vörös Julianna. Évente kb. 400 könyvet vásárolnak szerb és magyar nyelven, s ez a kishegyesi, a bácsfeketehegyi és a szeghegyi könyvtár között oszlik meg. Az MNT-nek köszönhetően most jóval több magyar nyelvű könyvel gazdagodott a kishegyesi és a bácsfeketehegyi könyvtár állománya, hangoztatta az igazgatónő.

– Az MNT támogatásából összesen 540 magyar nyelvű könyvet tudtunk vásárolni, ami majdnem 300 címszó. Ezek a könyvek megoszlanak majd a magyar lakosság arányában Kishegyes és Bácsfeketehegy között. Szívügyünk a gyerekkönyvek, most is nagy hangsúlyt fektettünk rájuk, és ez alkalommal a magyar és a külföldi kortárs irodalom is prioritást élvezett. Az új könyvek már két hét múlva olvashatók lesznek a könyvtárban – számolt be az igazgatónő.

Az önkormányzat hálás az MNT támogatásáért, mondta el Mohácsi, aki lényegesnek tartja, hogy a polgárok minél többet olvassanak.

– Nagyon nagy dolognak tartom, hogy a Kishegyesi Könyvtár ilyen sok, jó könyvvel tudott bővülni. Ezúton is szeretném megköszönni az MNT-nek, hogy gondolt ránk! A kishegyesi polgárokat pedig arra szeretném ösztönözni, hogy látogassák a könyvtárat, és kölcsönözzék ki a könyveket – mondta az alpolgármester, majd arról is szólt, hogy az önkormányzat rendszeresen támogatja a könyvtárat mind technikai felszereléssel, mind anyagi eszközökkel. Végezetül azt is megemlítette, hogy az önkormányzatnak és a könyvtárnak számos közös projektuma és rendezvénye van.

Linka B. Gabriella arról számolt be lapunknak, hogy az MNT a tavalyi év végén egy jelentősebb összeggel támogatta azokat a könyvtárakat, ahol magyar nyelvű könyvek is vannak.

– A Kishegyesi Könyvtár mintegy 600 ezer dinár összegben vásárolhatott könyveket. Ez azért is jelentős, mert az így beszerzett könyvek a legújabb kiadványok, amik egyébként nem igazán jutnak el hozzánk. Az itteni olvasó nem igazán engedheti meg magának, mert igen drága kiadványok – mondta Linka, aki azt is fontosnak tartja, hogy a könyvek tematikája igen széles skálán mozog, a szakácskönyvektől egészen a kortárs írók regényéig.

Forrás: Magyar Szó