Intenzív szerb nyelvi tanfolyam harmadikos középiskolásoknak | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Intenzív szerb nyelvi tanfolyam harmadikos középiskolásoknak

A résztvevők száma nem korlátozott. Idén hét helyszínt hirdettek meg, de ha lesz rá igény, akkor ezeken kívül más településeken is megszervezhetik a szerb nyelvi kurzust.

Június 1-ig jelentkezhetnek a harmadikos középiskolások az intenzív szerb nyelvi tanfolyamra, amelyet már 9. alkalommal szervez meg a Magyar Nemzeti Tanács. A cél, hogy a szerbiai felsőoktatási intézménybe felvételiző egyetemisták szerb nyelvtudását olyan szintre fejlesszék, amellyel könnyebben vehetik a szerb nyelven történő továbbtanulás jelentette akadályokat.

A részletekről Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke beszélt a Szabadkai Magyar Rádió ma reggeli műsorában. Az első részben tantermi foglakozások lesznek július 6-a és 17. között, a második rész keretében pedig egyhetes közös nyelvi tábor várja a résztvevőket július 20-ától. Jerasz Anikó hangsúlyozta, hogy minden előírást és óvintézkedést be fognak tartani, ami akkor érvényben lesz.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Egy szintfelmérőn is részt kell majd venniük a fiataloknak. Ezt a szintfelmérőt valamikor június végén, illetve július elején fogjuk megszervezni. Ez azért fontos, hogy a tanárok, akik majd foglalkoznak a diákokkal, kapjanak egy összképet arról, hogy kinek milyen szinten van a nyelvtudása, hogy kezdő- vagy haladócsoportba kell a tanulókat besorolni, és természetesen ehhez kell majd a tankönyveket hozzárendelni, amiből a tanulók dolgozni fognak. Tehát a szintfelmérő és a diákoknak a jelentkezése fogja meghatározni, hol lesznek a csoportok.”

Forrás: Pannon RTV, 2020.05.25.