Jelenlegi hely

Hírek

Az MNT koordinálja a nemzeti tanácsokat

A Magyar Nemzeti Tanács koordinálja egy éven át a nemzeti tanácsokat – nyilatkozta lapunknak Hajnal Jenő, az MNT elnöke. A nemzeti tanácsok koordinációját Novi Pazarban a Bosnyák Nemzeti Tanácstól vette át az MNT.

május 15. Tovább
Megtartották a Szent László emlékverseny szabadkai elődöntőjét

A házigazda Majsai úti iskola szerezte a legmagasabb pontszámot

május 15. Tovább
Embedded thumbnail for Kirándulás Szabadka felsőoktatási intézményeibe
Kirándulás Szabadka felsőoktatási intézményeibe

A Magyar Nemzeti Tanács második alkalommal szervezett a harmadikos középiskolásoknak egynapos kirándulást. Ennek keretében megismerkedhetnek a két egyetemi város, Szabadka és Újvidék felsőoktatási intézményeivel. Szabadkára mintegy ötven diák érkezett.

május 8. Tovább
Huszonötödik rendes ülését tartotta az MNT

Iskolaszéki tagokról, utcanevek cseréjéről és pályázatokról is hoztak döntést a Magyar Nemzeti Tanács mai ülésén. A tagok 42 napirendi pontot vitattak meg. Az ülés hozzászólásokkal, de hosszabb viták nélkül zajlott le.       

április 27. Tovább
Jó úton, jó célkitűzéssel

A Magyar Nemzeti Tanács márciusban kezdte meg azokat a tantermi felkészítőket, amelyek az MNT ösztöndíjprogramjának szerves részét képezik, feladatuk pedig az érettségizők minél jobb felkészítése a szerbiai egyetemek felvételi vizsgáira.

április 24. Tovább
Embedded thumbnail for Egyetemi felvételi felkészítő tábor Újvidéken
Egyetemi felvételi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos egyetemi felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken. A Magyar Nemzeti Tanács által szervezett táborban több mint 50 vajdasági magyar negyedikes középiskolás vesz részt. Tapasztalt tanárok készítik fel őket a közelgő felvételi vizsgákra.

április 24. Tovább
Vackor – Őszre iskolába indulok!

A tudásszerzés anyanyelven könnyebb.

április 13. Tovább
Vackor – Őszre óvodába indulok!

Az anyanyelven megszerzett tudás semmivel sem pótolható.

április 13. Tovább
Tanszercsomagosztás volt Szenttamáson (is)

A Rákóczi Szövetség az idén több mint 400 csomagot készített el a szórványvidékeken magyar iskola-előkészítős csoportba járó gyermekek számára. Az ajándékokat 21 önkormányzat 40 településén osztják szét.

április 12. Tovább