Megalakult az MNT Tájékoztatási Bizottsága | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

facebookinstagram

Jelenlegi hely

Megalakult az MNT Tájékoztatási Bizottsága

Megalakult a Magyar Nemzeti Tanács Tájékoztatási Bizottsága. Németh Ernő elnök ismertette a testület hatásköreit, amelynek csak véleményezési joga van, így nem befolyásolhatja a médiaházak szerkesztéspolitikáját.

A Magyar Nemzeti Tanács Tájékoztatási Bizottságának nincs hatásköre a médiaházak szerkesztéspolitikájának a befolyásolására – válaszolt az új összetételében először összeülő testület Matuska Márton levelére. Az újságíró bírálta a Magyar Szót, szerinte cenzúráznak. A Tájékoztatási Bizottság véleménye szerint minden konkrét esettel az adott médiaháznak kell foglalkoznia. Németh Ernő elnök elmondta, a bizottságnak véleményezési joga van csak bizonyos témákban. „A Magyar Nemzeti Tanács Tájékoztatási Bizottságának két hatásköre van. Az egyik az, hogy a beérkezett pályázatokról véleményt nyilvánítsunk, tehát, ha valahol van pályázat, mielőtt a pénzeket kiosztanák, nekünk véleményt kell mondani, hogy melyik tájékoztatási eszköz mennyi pénzt kapjon. A másik pedig, hogy a Magyar Nemzeti Tanács által alapított vagy a magyarság szempontjából fontos tájékoztatási eszközök esetében, ha kinevezésre kerül sor, akkor mi véleményt mondunk, hogy támogatjuk-e a jelöltet vagy sem.”

A bizottság megválasztotta az alelnökét is. A tagok két jelölt közül választhattak. Kozma Zoltán, a Pannon RTV igazgatóhelyettese hat, míg Tóth Lívia, a Hét Nap hetilap főszerkesztő-helyettese öt voksot kapott. A szavazástól négyen tartózkodtak. „Számomra megtiszteltetés, hogy az MNT Tájékoztatási Bizottságának alelnöke lehetek. Örülök, hogy demokratikus választás útján. Két jelölt vett részt, és a tagok többsége engem látott alkalmasnak arra, hogy ezt a posztot ellássam. Azt gondolom, hogy munkámmal talán hozzájárulhatok ahhoz, hogy a vajdasági magyarságnak minél jobb médiumai legyenek” – mondta Kozma Zoltán.

Németh Ernő szerint örvendetes, hogy a tagok egész Vajdaságot képviselik és közülük sokan a helyi és a kistérségi médiumokban is tevékenykednek.

Forrás: Pannon RTV