Három új projektorral gazdagodott a Zentai Gimnázium | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Három új projektorral gazdagodott a Zentai Gimnázium

A gépeket a Magyar Nemzeti Tanács legújabb projektjének részeként adományozta az iskolának.

Az MNT a szakközépiskolák után most a gimnáziumokat és a művészeti iskolákat szerette volna támogatni olyan technikai eszközökkel, amelyekre az intézményeknek a legnagyobb szükségük van.  

Dákok a teremben

A Zentai Gimnáziumban kabinetrendszerű oktatás folyik, így minden természettudományi tanteremben van projektor. Azonban a felújítás és a költözés miatt ez most nem megoldható, ezért a diákok az órák előtt kérik el a projektorokat, és viszik a saját tantermükbe. Ahogyan az igazgató fogalmazott, nagy szükség volt már az újabb eszközökre. Ujházi Éva, igazgató, Zentai Gimnázium: „A tanárok is rendszeresen használják, és a diákok is kutató munkákat végeznek, amelynek a bemutatásához erre szükség van. A tanórák keretein belül legtöbbet a természettudományi tantárgyakból, biológiából, fizikából és kémiából használják a projektorokat.”

Projektor

A Magyar Nemzeti Tanács legújabb projektjében 10 gimnáziumot és művészeti iskolát ajándékozott meg technikai felszereléssel. Perpauer Attila, elnök, Oktatási Bizottság, MNT: „Megkerestük az iskolaigazgatókat, ők pedig a közösségekkel megbeszélték az eszközszükségleteket. A listát továbbították a Magyar Nemzeti Tanács felé, tehát maguk az iskolák jelezték az eszközhiányt. A projekt keretén belül projektorok, laptopok, és más technikai eszközök kerültek megvásárlásra.”

A technikai eszközök beszerzésére szánt összeg mintegy 1 millió 200 ezer dinár. A Zentai Gimnázium három új projektorának összértéke kb. 130 ezer dinár.

Forrás: Pannon RTV