Hajnal Jenő: Sikeres volt a távoktatás | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Hajnal Jenő: Sikeres volt a távoktatás

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke elmondta, hogy összesen 1200 tanórát vetített le a Pannon Televízió, ebben pedig 32 általános és 25 középiskola tanára szerepelt.

Sikeresnek értékelte a ma véget érő magyar nyelvű távoktatást Hajnal Jenő.

Az MNT elnöke a Szabadkai Magyar Rádió vendégeként köszönetet mondott a tanároknak, a koordinátoroknak, a műszaki munkatársaknak, akik felvették és összevágták a videóanyagot, a diákoknak és szüleiknek pedig megköszönte a türelmet.

Az MNT elnöke a jövőbeni tervekről is beszélt, ebből az egyik a Szabadkára tervezett magyar nyelvű óvoda, a másik pedig az aracsi pusztatemplom és annak környékének renoválása: „Két nagyon fontos beruházás. A szabadkai óvoda jól áll, az engedélyeztetés napok kérdése, hogy megtörténjen. Ez az időszak sajnos hátráltatott bennünket. Az aracsi pusztatemplommal kapcsolatban pedig nagy öröm ért bennünket, hiszen a nemzeti értéktárba is bekerült. Ez még inkább arra ösztönöz bennünket, hogy várhatóan teljesen új tervekkel, teljesen új koncepciókkal, együtt az anyaországgal elinduljon egy olyan felújítás, amely azt hiszem, hogy megőrzi mindazt, ami ennek a templomnak a legfontosabb eleme, és ami a legközelebb áll a szívünkhöz, de ugyanakkor annak környéke, látogatóközpontja, megközelíthetősége egy új, 21. századi idegenforgalmi látványossággá fogja tenni.”

Forrás: Pannon RTV, 2020. 05. 29.