Hajnal Jenő: A magyar választások eredménye az építkezés esélyét vetíti elő | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Hajnal Jenő: A magyar választások eredménye az építkezés esélyét vetíti elő

Számos olyan kultúrára, oktatásra és anyanyelv-használatra vonatkozó program született Vajdaságban, amely a Magyar Kormány nélkül nem jöhetett volna létre - nyilatkozta a Pannon RTV-nek Hajnal Jenő.

A Magyar Nemzeti Tanács elnöke elmondta, a magyar választások eredménye egy a 2010-ben elkezdett építkezés esélyét vetíti elő, amelyre eddig is támaszkodni lehetett. Az MNT első embere üdvözölte a Fidesz-KDNP sikerét, és reméli, hogy az elmúlt nyolc év munkája az elkövetkező esztendőkben tovább gyümölcsözhet majd.

Hajnal Jenő, elnök, MNT: „A Szabadkai Zsinagóga megnyitása, a Szent-Teréz Székesegyház felújításának a befejezése, a doroszlói Szentkútnak az év végére várható teljes felújítása, kibővítése, vagy Nagybecskereken a zárdának a felújítása. Az óvodafejlesztésekről, új bölcsődék nyitásárról, a középiskolai szakképzési fejlesztésekről, a felsőoktatási képzésekről, képzőközpontokról, a felsőoktatás anyanyelvesítéséről nem is szóltunk. Olyan kezdetek ezek, amelyeket azt hiszem, hogy a Jóisten is úgy akarta, hogy ez folytatódjon. Nagyon hálásak vagyunk ezért.”

Forrás: Pannon RTV