Gyakorlati tanácsok első kézből a babavárás időszakára | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Gyakorlati tanácsok első kézből a babavárás időszakára

Védőnők, nővérek, ápolók és várandós kismamák részére szervezett képzést a Magyar Nemzeti Tanács Topolyán, a Magyar Kormány támogatásával.

Az egész napos program központi témái között a várandós gondozás, a párválasztás, a családalapítás és a gyermeknevelés is szerepelt. A képzés célja olyan rögtön alkalmazható tanácsok átadása, amelyeket a közegészségügyben dolgozók, illetve a kismamák is nap mint nap alkalmazhatnak.

A program keretében, hat védőnő tartott átfogó képzést és bemutatót a gyermek- és várandós gondozással kapcsolatban. A jelenlévők légző, valamint relaxációs gyakorlatokat is elsajátíthattak. A kerekasztal-beszélgetések során pedig a várandós gondozás aktuális problémáiról és teendőiről is szó esett.

Szekérné Büki Erzsébet, védőnő, Magyarország: „Ma a védőnői munkát szeretnénk bemutatni itt Topolyán. Elsősorban a prevenciót, mert ez a védőnő elsődleges feladata. Így a délelőtt folyamán a várandós gondozással kapcsolatban hoztunk előadást, elméleti, gyakorlati témát foglal magába, de nem csak a várandós gondozás, hanem a nők egészségük érdekében is fognak kapni hasznos információt.”

A délelőtt folyamán közel 50 érdeklődő vett részt a képzésen.
Szokoli Vrgity Anita, főnővér, Dr. Hadzsy János Egészségház, Topolya: „Mi segítettünk főleg a rendezvény szervezésében, és amire nagyon büszkék vagyunk, hogy épp Topolyán, nálunk történik. Az összes vajdasági védőnő, meg prevenciós nővér itt összegyűlt ma. Szeretnénk bővíteni a tudásunkat, meglátni másképp és máshol, hogyan működnek a dolgok, ha jók, akkor beépíteni a mi munkánkban is.”

A délután folyamán párválasztás, családalapítás, és gyermekvállalási témákkal kapcsolatban tartottak előadást 14 és 18 év közötti fiataloknak.

De Negri Ibolya, tag, Végrehajtó Bizottság, MNT: „A Magyar Nemzeti Tanács fontosnak tartja a közegészségügy fejlesztését, a családbarát programokat, amelyek a boldogabb és egészségesebb jövőt biztosítják a vajdasági lakosok számára.”

Az eseményen elhangzott, a Magyar Nemzeti Tanács várhatóan a jövőben további vajdasági településen is megszervezi a szakmai továbbképzést a Magyar Kormány támogatásával.

Forrás: Pannon RTV