Az utóbbi évek legerősebb mezőnye volt az idei KMV-é | Magyar Nemzeti Tanács Hivatalos Honlapja Ugrás a tartalomra

Jelenlegi hely

Az utóbbi évek legerősebb mezőnye volt az idei KMV-é

Gálaműsorral és díjkiosztóval zárult ma délelőtt az óbecsei Városi Színházban a középiskolások 52. művészeti vetélkedője.
Az idei döntőn is megközelítőleg nyolcvan ifjú vajdasági előadóművész és tollforgató versenyzett.

Darvas László: Legenda a nő teremtéséről című versét mondta a szabadkai Ágyas Ádám. Ebben a műfajban ő bizonyult a legjobbnak.

Ágyas Ádám, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, Szabadka: „Színészettel már negyedik éve foglalkozom, és szükségem volt arra is, hogy versmondás terén is szerezzek tapasztalatokat, és úgy gondoltam, hogy a KMV jó lehetőség erre.”


A Középiskolások Művészeti Vetélkedőjének 52. döntője gálaműsorral ért véget vasárnap, amikor is a legjobbak állhattak színpadra. A meglepetésvendég Sóti Juli énekes, a Pannon RTV munkatársa volt, aki évekkel ezelőtt a vetélkedőn népi énekesként lépett fel.

Sóti Juli énekesnő, dalszerző: „Egyszer sikerült dobogós lennem, és nagy élmény volt, hogy kaptam egy ilyen visszaigazolást, és szerintem minden középiskolásnak nagyon fontos az, hogy a középiskola ideje alatt egy olyan visszacsatolást kapjon egy környezettől, egy társaságtól, egy összetartozó csoporttól, hogy ez továbblendítse akár.”


A körzeti versenyeken közel 500-an vettek részt, közülük több mint nyolcvan előadóművész és tollforgató versenyzett az óbecsei Városi Színházban megtartott döntőn. Az ünnepségen a versenyzőket és a közönséget a Magyar Nemzeti Tanács nevében Jerasz Anikó üdvözölte.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, Magyar Nemzeti Tanács (Magyar Összefogás): „A közel 500 résztvevő, a sok-sok előadás, produkció is azt bizonyítja, hogy ezt a nívós rendezvényt tovább kell vinni és újra és újra meg kell szervezni, és minden évben arra kell biztatni a középiskolásokat, hogy mutassák meg, hogy mire képesek.”


A gálaműsor végén a dobogósok és különdíjasok a díjaikat is átvehették.

Forrás: Pannon RTV